Ovečkin ob izpadu: Nismo storili, kar bi morali

Moštvo Carolina Hurricanes je v konferenčnem četrtfinalu NHL izločilo lanske prvake.
Fotografija: Aleksandr Ovečkin ni skrival razočaranja. Washington Capitals je porazila Carolina Hurricanes. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Aleksandr Ovečkin ni skrival razočaranja. Washington Capitals je porazila Carolina Hurricanes. FOTO: AFP

Hokejisti Washington Capitals, branilci Stanleyjevega pokala, so letos nastope v končnici NHL končali že v prvem krogu. Na domačem ledu so Aleksandra Ovečkina in druščino na odločilni sedmi tekmi po dveh podaljških izločili Carolina Hurricanes, ki so v Washingtonu slavili s 4:3. Moštvo Carolina Hurricanes je napredovalo v konferenčni polfinale s skupnim izidom 4:3 v zmagah.


Junak tekme McGinn


Hokejistom Washingtona je pred domačimi navijači dobro kazalo, vodili so z 2:0, nato pa še s 3:1, a gosti iz Raleigha niso popustili. Proti koncu druge tretjine je zadel Teuvo Teravainen, na začetku tretje pa je za izenačenje poskrbel Jordan Staal. Junak večera je bil Brock McGinn, ki je odločilni zadetek za Carolino in s tem preboj v četrtfinale končnice NHL dosegel po 11 minutah igre v drugem podaljšku. Hokejisti iz glavnega mesta ZDA že vse od leta 2013 niso nastopov končali že v prvem krogu končnice.

"Dali smo vse od sebe, a nismo naredili tistega, kar bi morali, v odločilnih trenutkih nismo igrali, kot smo se dogovorili. Težko nam je. Udarec je še večji, vedoč, da smo lani osvojili ligo," je kapetan prvakov in strelec Washingtona Ovečkin spomnil na lanski naslov, prvi v klubski zgodovini.

Takole so se veselili zmagovalci, moštvo Carolina Hurricanes, ko je zadnji zadetek na tekmi prispeval Brock McGinn. FOTO: Usa Today Sports
Takole so se veselili zmagovalci, moštvo Carolina Hurricanes, ko je zadnji zadetek na tekmi prispeval Brock McGinn. FOTO: Usa Today Sports


Po porazu Washingtona se je prvič po širitvi NHL zgodilo, da so že v prvem krogu končnice izpadli vsi štirje zmagovalci divizij po rednem delu.

Carolino Hurricanes v konferenčnem polfinalu čakajo spočiti New York Islanders. V drugem polfinalu vzhodne konference se bosta pomerila Boston in Columbus, na zahodu pa bosta dvoboja San Jose – Colorado in St. Louis – Dallas.
 

Komentarji: