Ovečkin pri goliadi Washingtona ujel Esposita

Hokejisti Washingtona so bili s 6:0 boljši od Buffala. Aleksander Ovečkin je postal šesti najboljši strelec v zgodovini lige.
Fotografija: Aleksander Ovečkin je z zadnjim golom na tekmi ujel šestouvrščenega Phila Esposita. FOTO: Timothy T. Ludwig/ Usa Today Sports
Odpri galerijo
Aleksander Ovečkin je z zadnjim golom na tekmi ujel šestouvrščenega Phila Esposita. FOTO: Timothy T. Ludwig/ Usa Today Sports

Washington Capitals so v ligi NHL dosegli peto zaporedno zmago, potem ko so bili na gostovanju pri Buffalu boljši s kar 6:0.

Zadnji gol na tekmi je dosegel 35-letni ruski veteran Aleksander Ovečkin. To je bil njegov 717. gol v karieri, s čimer se je na šestem mestu večne lestvice izenačil s Philom Espositom.

»Seveda je lepo biti v takšni družbi, a jaz počnem le to, kar moram. Poskušam izkoristiti priložnosti in grem naprej. Najpomembnejši goli še prihajajo, zame je najbolj pomembno to, da začutim ritem tekme,« je povedal Ovečkin, ki je za svoj dosežek potreboval 1176 tekem oziroma 106 manj kot Esposita.

Pred Rusom so še Marcel Dionne (731), Brett Hull (741), Jaromir Jagr (766), Gordie Howe (801) in Wayne Gretzky (894).



Washington je imel po prvi tretjini le gol prednosti. Edini strelec v tem delu je bil Jevgenij Kuznecov v 19. minuti. Gostje so nato v drugi tretjini zadeli trikrat, Nicklas Bäckström (23.), Richard Panik (26.) in Daniel Sprong (36.) so poskrbeli za vodstvo s 4:0.

Odličen večer sta zaokrožila Garnet Hathaway v 47. minuti in Aleksander Ovečkin, ki se je z golom v 57. minuti izenačil z Espositom. 


 

Kraljem jo je zagodlo vreme


Ponoči bi morali igrati tudi Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem, vendar je njihova tekma proti St. Louisu odpadla, ker se Kralji zaradi močnega sneženja niso mogli pravočasno vrniti iz Denverja.

Rezultati lige NHL
Tampa Bay Lightning : Nashville Predators 1:4
Buffalo Sabres : Washington Capitals 0:6
Florida Panthers : Chicago Blackhawks 6:3
New York Rangers : Philadelphia Flyers 4:5 *po podaljšku
Ottawa Senators : Vancouver Canucks 2:3 *po podaljšku
Pittsburgh Penguins : Boston Bruins 4:1
Winnipeg Jets : Montreal Canadiens 2:4
Calgary Flames : Edmonton Oilers 4:3
Vegas Golden Knights : San Jose Sharks 2:1

Prestavljeno
Los Angeles Kings : St. Louis Blues

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: