Pavlin sprejel opravičilo Jagra

Po grobem naletu češki as poslal sporočilo Kranjčanu
Fotografija: Žiga Pavlin je že vrsto let med branilci slovenske hokejske reprezentance.
FOTO Reuters
Odpri galerijo
Žiga Pavlin je že vrsto let med branilci slovenske hokejske reprezentance. FOTO Reuters

Ljubljana – Pri vodstvu slovenske hokejske reprezentance in seveda med privrženci je tudi nekaj dni po Kopitarjevi potrditvi prihoda na svetovno prvenstvo opazno navdušenje, a za slabo voljo napoči čas, ko se selektor Ivo Jan ozre k seznamu poškodovanih. Na njem so zdaj Jan Urbas, Žiga Jeglič in Žiga Pavlin, slednjemu se je Jaromir Jagr, nekoč najboljši hokejist na svetu, za prekršek opravičil.

Kranjčan, sicer eden udarnih adutov moštva iz Českih Budejovic, počiva v bolnišnici omenjenega mesta, zanj je najpomebneje, da grob nalet slovitega tekmeca ni botroval hujšim zapletom in poškodbam. »Res sem jo pravzaprav še dobro odnesel. Zaradi pretresa možganov pa moram ostati tukaj še nekaj časa na opazovanju. Najbrž se bom vrnil v Slovenijo v zadnjih aprilskih dneh, sijajno bi bilo, ko bi lahko pozdravil reprezentančne soigralce pred njihovim odhodom na SP v Kazahstan,« nam je po telefonu iz bolniške postelje na češkem jugu dejal dolgoletni slovenski reprezentant, nato pa potrdil resnico o opravičilu velikega hokejskega zvezdnika, o katerem je češki as spregovoril tudi na domači medijski sceni: »Drži, poslal mi je sporočilo na mobilni telefon in najprej zapisal, da si še zdaleč ni predstavljal razsežnosti naleta, po katerem so me nemudoma odpeljali na urgentni bolnišnični oddelek. Opravičil se mi je in zaželel kar najbolj uspešno okrevanje.«

Uradno najboljši hokejist bogate češke zgodovine, zlati olimpijec in dvakratni osvajalec Stanleyjevega pokala je v dnevniku Sport spregovoril o neljubem pripetljaju, v katerem jo je Pavlin skupil z zlomljenim rebrom in udarcem v predelu ledvic. A obenem jo je odnesel brez operativnega posega, pomemben je le počitek. »Mar ni najbolj normalno izkazati tekmecu spoštovanje? Zato sem se mu oglasil. Vedno bi moralo biti tako. Nikogar nočem poškodovati, če pa igralec mora v bolnišnico, kar se je v tem primeru zgodilo z Žigo, je samoumevno, da se mu opravičim in ga vprašam o počutju,« je dejal 47-letni Jagr, ki po izjemni karieri v NHL zdaj vztraja pri svojem matičnem klubu v Kladnu, 25 km oddaljenem mestecu od Prage.
 

Jeglič čaka na operacijo


Predčasno pa je napočil konec sezone tudi za Jana Urbasa in Žigo Jegliča. Prvi okreva po pretresu možganov iz uvodnih marčevskih dni v nemškem prvenstvu, Jeglič zdaj preživlja enako usodo, kot jo je pred leti v Dresdnu sedanji jeseniški trener Marcel Rodman. Zaradi zoprne poškodbe vratnih vretenc, ki lahko ogroža tudi delovanje hrbtnega predela, bo moral na operacijo, okrevanje pa bo trajalo od 6 do 9 mesecev.

Preberite še:

Komentarji: