Peking 2022 brez hokejistov NHL

Zdaj je uradno: NHL se je zaradi naraščanja okužb s covidom-19 odločila, da hokejistom ne bo dovolila igranja na zimskih olimpijskih igrah.
Fotografija: Na kitajskem ledu verjetno ne bo najboljših hokejistov. FOTO: Tingshu Wang/Reuters
Odpri galerijo
Na kitajskem ledu verjetno ne bo najboljših hokejistov. FOTO: Tingshu Wang/Reuters

Po poročanju ameriških medijev hokejistov severnoameriške lige NHL ne bo na zimskih olimpijskih igrah februarja 2022 v Pekingu.

Vodstvo najmočnejše hokejske lige na svetu in predstavniki igralcev NHLPA so po odpovedi 50 tekem zaradi pozitivnih primerov covida-19 dosegli dogovor, da hokejistov NHL ne bo na OI.

O tem dogovoru so najprej poročali ESPN, New York Times, Washington Post, USA Today in drugi mediji v ZDA, slednjič pa je informacijo potrdilo vodstvo NHL.

V ligi NHL se vrstijo odpovedi tekem. FOTO: Scott Taetsch/AFP
V ligi NHL se vrstijo odpovedi tekem. FOTO: Scott Taetsch/AFP

Pred tem je veljal sklep lige in igralcev, da bodo na zimskih igrah 2022 in 2026 hokejisti lahko nastopili v reprezentancah. Na prejšnjih OI v Južni Koreji leta 2018 tudi ni bilo večine zveznikov NHL, olimpijski naslov so osvojili igralci iz Rusije.

Za igre v kitajski prestolnici naj bi bilo drugače, a je izbruh okužb s covidom-19 povsem pomešal potek prvenstva v NHL. V nedeljo se je vodstvo lige tako že odločilo, da bo odpovedalo vse tekme klubov, ki bi morali prečkati mejo med ZDA in Kanado, dan pozneje je devet klubov začasno ustavilo svoje dejavnosti, 50 tekem pa je bilo v nadaljevanju že odpovedanih.

Preberite še:

Komentarji: