Peti zaporedni poraz Kopitarjevih Kraljev

Od Los Angelesa so bili s 3:2 boljši prvaki iz Washingtona, Hrušičan je prispeval novo podajo.
Fotografija: Anže Kopitar je svojo statistiko oplemenitil z novo podajo. FOTO: Gary A. Vasquez/Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar je svojo statistiko oplemenitil z novo podajo. FOTO: Gary A. Vasquez/Reuters

Los Angeles – Hokejisti moštva Los Angeles Kings s sinočnjim porazom, že 36. v sezoni lige NHL, ostajajo prikovani povsem na dno razpredelnice zahodne konference in domala nimajo več realnih možnosti za napredovanje v izločilne boje, saj za mejno osmouvrščeno Minnesoto zaostajajo že za velikih osem točk oziroma štiri zmage.


Dvakrat v 20 sekundah


Na kolena so morali že petič zapovrstjo, v domači dvorani Staples Center so premoč priznali branilcu šampionske lovorike Washingtonu, ki je bil boljši s 3:2. Pot do zmage je tlakoval že v drugi polovici prve tretjine, ko se je mreža Kraljev zatresla dvakrat v razmaku dvajsetih sekund. Najprej je številčno premoč unovčil Alex Ovečkin, nato se je med strelce vpisal še Brett Connolly.

Kopitarjevi Kralji so proti branilcu šampionske lovorike izgubili drugič v tednu dni. FOTO: Katharine Lotze/AFP
Kopitarjevi Kralji so proti branilcu šampionske lovorike izgubili drugič v tednu dni. FOTO: Katharine Lotze/AFP


Že 42. gol Ovečkina


Vse dvome o zmagovalcu je v šesti minuti druge tretjine razblinil ruski zvezdnik Ovečkin, ki je ponovno zadel ob igralcu več na ploskvi. To je bil že njegov 42. gol v sezoni, s čimer je z naskokom najučinkovitejši igralec lige. Poraz gostiteljev, ki so bili sicer več pri strelu (razmerje 28:21), sta v zadnjem delu omilila Alex Iafallo in Ilja Kovaljčuk.


Kopitar s podajo


Washington je tako zmagal v še drugem medsebojnem obračunu v tednu dni. Kapetan Los Angelesa, Hrušičan Anže Kopitar, je tokrat svojo statistiko oplemenitil z novo podajo (že 27. v sezoni) za Kovaljčukov gol, na ledu pa prebil 23 minut in v tem času enkrat sprožil proti tekmečevim vratom in izsilil eno izključitev. Zdaj njegovo moštvo nov izziv čaka šele v noči na petek, ko bo gostovalo pri Predatorjih iz Nashvilla.


Toča golov v Chicagu


Pravo točo golov pa so gledalci sinoči videli v Chicagu, kjer sta se mreži že v prvi tretjini skupaj zatresli kar devetkrat. Naposled so gostitelji odpravili Ottawo z 8:7, prvi junak zmage pa je bil mladi 21-letni Alex DeBrincat, ki je najprej dosegel tri zadetke, nato pa dodal še dve asistenci. Patrick Kane je podal že na 17. zaporedni tekmi.


IZIDI LIGE NHL


Los Angeles Kings : Washington Capitals 2:3 (Anže Kopitar 0+1 v 23 minutah)
Columbus Blue Jackets : Tampa Bay Lightning 1:5
Chicago Blackhawks : Ottawa Senators 8:7
Colorado Avalanche : Vegas Golden Knights 3:0
San Jose Sharks : Boston Bruins 5:6 – v podaljšku

Preberite še:

Komentarji: