Pingvini posodili SŽ Olimpiji mladega Mariborčana

Za ljubljansko hokejsko moštvo bo do nadaljnjega igral tudi obetavni Jan Drozg.
Fotografija: Jan Drozg bo okrepil napadalne vrste SŽ Olimpije. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Jan Drozg bo okrepil napadalne vrste SŽ Olimpije. FOTO: Jure Eržen

Nadarjeni slovenski hokejist Jan Drozg bo kot posojeni igralec ameriškega kluba Pittsburgh Penguins iz NHL do nadaljnjega branil barve SŽ Olimpije. Ker še vedno ni jasno, kdaj se bo začela nova sezona v najmočnejši hokejski ligi na svetu, so se odgovorni pri Pingvinih odločili, da bodo 21-letnemu Mariborčanu poiskali klub, pri katerem bo lahko vzdrževal svojo pripravljenost.

»Zame je bilo nujno, da začnem čim prej trenirati in po možnosti igrati tekme pri nadomestnem klubu. Kar dolgo sem čakal na odločitev in zdaj je jasno, da se bom pridružil SŽ Olimpiji,« je dejal Drozg, za katerega bo lažje, ker ostaja v Sloveniji, dokler ga ne bodo poklicali nazaj v ZDA. »Ko se bo to zgodilo, imam prosto pot, da se vrnem v Pittsburgh in nadaljujem sezono tam, pri Olimpiji pa pričakujem dober začetek in nadaljevanje v alpski ligi,« je poudaril mladi Štajerec, ki že od marca ni odigral nobene tekme.

»Menim, da bo to povsem drugačen hokej, kot sem ga bil vajen igrati onstran Atlantika. Nekaj časa bom zagotovo potreboval, da se bom navadil na drugačen sistem. Upam, da bomo dobili čim več tekem in dosegli čim boljše rezultate,« si je še zaželel Drozg.

Z dogovorom je zadovoljen tudi predsednik ljubljanskega kluba Miha Butara. »Verjamem, da bo Jan veliko doprinesel naši ekipi – tako v smislu konkurenčnosti kot tudi v tekmovalnosti. Dogovor med kluboma je podpisan do 1. junija 2021, pri čemer lahko Pittsburgh Penguins vpokličejo Jana v NHL tudi v času trajanja pogodbe. Prepričan sem, da so tovrstne povezave našega kluba z velikimi tujimi klubi lepa popotnica in na tem bomo gradili v prihodnje.«

 

Komentarji: