Pingvinom hitro vodstvo z 2:0 ni pomagalo (VIDEO)

Hokejisti Anaheima so vpisali že šesto zaporedno zmago na gostovanjih (4:2) in deveto v zadnjih desetih dvobojih.
Fotografija: Strelec zadnjega gola Ryan Getzlaf in vratar John Gibson sta se razveselila četrte zaporedne zmage Račkov. FOTO: Charles Leclaire/Reuters
Odpri galerijo
Strelec zadnjega gola Ryan Getzlaf in vratar John Gibson sta se razveselila četrte zaporedne zmage Račkov. FOTO: Charles Leclaire/Reuters

Pittsburgh – Potem ko so v prejšnjem kolu v podaljšku odpravili Kopitarjeve Kralje iz Los Angelesa (4:3), so morali hokejisti Pittsburgha sinoči v domačem dvoboju lige NHL pred 18.575 gledalci v dvorani PPG Paints Arena premoč priznati Anaheimu, ki je bil boljši s 4:2 in se tako razveselil že četrte zmage zapovrstjo oziroma devete v zadnjih desetih obračunih.


Odločilna druga tretjina


Vendar pa sprva ni dišalo po takšnem razpletu, v 15. minuti so namreč gostitelji že vodili z 2:0 po zadetkih Jevgenija Maljkina ob številčni premoči in Bryana Rusta. Vendar pa je bila druga tretjina povsem v domeni Račkov, ki so bili poravnani že v 26. minuti, zadela sta Adam Henrique ob igralcu več na ledni ploskvi in Kiefer Sherwood. V tem delu je bila dominanca gostov največja, kar dokazuje tudi razmerje strelov, 18:9.


Šestkrat zapored na gostovanjih


V zadnji tretjini je bilo ravno obratno, Pingvini so se na vse kriplje trudili, da bi izid izenačili in izvlekli podaljšek, bili podjetnejši v napadu (streli na gol 13:7), toda neučinkoviti. Njihove prazne naboje je znal kaznovati Ryan Getzlaf, ki je 49 sekund pred koncem zadel v prazno mrežo in potrdil Anaheimovo zmago, šesto zaporedno na gostovanjih, kar je drugi najdaljši niz v klubski zgodovini.


Letang se je vrnil s podajo


Pri poražencih je bil v kadru ponovno tudi prekaljeni 31-letni branilec Kris Letang, ki je moral prejšnji obračun z Los Angelesom izpustiti zaradi poškodbe leve noge, ki jo je utrpel dan prej proti Bostonu. Sprva je kazalo, da bi lahko šlo za resnejšo in dolgotrajnejšo poškodbo, a se je stanje izboljšalo hitreje, kot je pričakoval. Sinoči je prispeval podajo, že 18 v sezoni.

 

Preberite še:

Komentarji: