Plaz na pragu podobne senzacije, kakršno je pripravil Columbus (VIDEO)

Colorado Avalanche na krilih sijajnega Finca Mikka Rantanena še tretjič premagal favorizirani Calgary Flames.
Fotografija: Finski hokejski as Mikko Rantanen (s št. 96) je po zmagovitem zadetku takole prejemal čestitke soigralcev pri Coloradu Avalanche. FOTO: USA Today Sports
Odpri galerijo
Finski hokejski as Mikko Rantanen (s št. 96) je po zmagovitem zadetku takole prejemal čestitke soigralcev pri Coloradu Avalanche. FOTO: USA Today Sports

Ljubljana – Vrstni red po rednem delu prvenstva NHL letos v končnici očitno ne igra nobene vloge. Potem ko so hokejisti moštva Columbus Blue Jackets, ki so se kot osmi v vzhodni konferenci skozi šivankino uho prebili do izločilnih bojev za Stanleyjev pokal, senzacionalno s 4:0 v zmagah odpihnili z ledu vodilno Tampo Bay Lightning, zdaj izpad že po uvodnem krogu grozi tudi igralcem kluba Calgary Flames.

Plameni so bili prav tako kot Strele po rednem delu z naskokom najboljši na zahodu in so na ta način kot favoriti odprli dvoboj z zasedbo Colorado Avalanche, vendar pa te vloge za zdaj (še) ne upravičujejo. Po današnjem porazu po podaljšku z 2:3 (0:0, 1:0, 1:2; 0:1) v zmagah zaostajajo že z 1:3, kar pomeni, da jim voda že močno teče v grlo.

Zanimivo, da je Calgary, ki je po zaslugi golov Šveda Eliasa Lindholma (24.) in Američana Dereka Ryana (47.) vodil že z 2:0, tokrat iz rok izpustil lepo prednost. Toda zaostanek ni ustavil Plazu. V 49. minuti je najprej Američan J. T. Compher znižal izid, nakar je na sceno pridrsal finski zvezdnik Mikko Rantanen. Potem ko je dobri dve minuti pred koncem izenačil na 2:2 in Coloradu zagotovil podaljšek, je z golom v 11. minuti dodatnega dela svojemu moštvu priigral še sila pomembno zmago.



V preostalih dveh današnjih tekmah so gledalci videli še zmagi klubov Boston Bruins – s 6:4 (2:1, 2:1, 2:2) nad Torontom Maple Leafs – in Dallas Stars, ki so s 5:1 (4:0, 1:0, 0:1) odpravili Nashville Predators. Po štirih dvobojih so omenjena štiri moštva med seboj poravnana v zmagah (2:2).
 

Komentarji: