Plaz ruši naprej, naftarjem grozi metla

Hokejisti Colorado Avalanche so dobili še tretjo tekmo finala vzhodne konference NHL proti Edmonton Oilers. V Kanadi je bilo 4:2. Danes Tampa vs. NY Rangers.
Fotografija: J.T. Compher je dosegel zmagoviti gol za Colorado. FOTO: Derek Leung/AFP
Odpri galerijo
J.T. Compher je dosegel zmagoviti gol za Colorado. FOTO: Derek Leung/AFP

Hokejisti Colorado Avalanche so dobili tudi tretjo tekmo finala vzhodne konference NHL proti Edmonton Oilers. V Kanadi je bilo 4:2. Dva gola je dosegel Valerij Ničušin, odločilnega za 3:2 v 53. minuti J. T. Compher. Izid v seriji je 3:0 za igralce iz Denverja, za katere je češki vratar Pavel Francouz ubranil 27 strelov. Danes ob 21. uri bo tretja tekma na vzhodu. Prvak Tampa Bay Lightning bo gostil New York Rangers in želel doseči prvo zmago.

Edmonton je na tretji tekmi konferenčnega finala na domačem ledu dvorane Rogers Place povedel že po 38 sekundah z golom Connorja McDavida. A so v nadaljevanju na ledu zagospodarili člani zasedbe iz Kolorada. Ničuškin je dosegel dva gola, za izenačenje v 17. minuti in za vodstvo 2:1 v peti minuti druge tretjine, pri obeh zadetkih je s podajama sodeloval Devon Toews.

Naftarji so prek Ryana McLeoda prišli do izenačenja 2:2 v osmi minuti tretje tretjine. A je to bil račun brez krčmarja. Do podaljška ni prišlo. Najprej je zadel J.T. Compher v 13. minuti zadnje tretjine za vodstvo 3:2, končni izid 4:2 pa je postavil Mikko Rantanen z zadetkom v nebranjen gol 30 sekund pred koncem tekme. Vratar Edmontona Mike Smith je zbral kar 39 obramb.

Colorado se je veselil tretje zmage v seriji. FOTO: Derek Leung/ AFP
Colorado se je veselil tretje zmage v seriji. FOTO: Derek Leung/ AFP

Edmonton, ki je v prvem krogu izločil Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja s 4:3, je v polfinalu zahodne konference s 4:1 odpravil Calgary. Avalanche pa je na poti do polfinala lige NBA izločil Nashville s 4:0 in St. Louis Blues s 4:2.

Kolorado bo imel prvi zaključni plošček za napredovanje v veliki finale lige NHL že na tekmi, ki bo v torek v zgodnjih jutranjih urah po slovenskem času. Hokejisti iz Kolorada lovijo svoj tretji naslov prvaka lige NHL, potem ko so Stanleyjev pokal osvojili v letih 1996 in 2001.

Z novim zmagoslavjem bi Avalanche, ki je zmagal na prvih dveh tekmah v Denverju, napredoval in se v zadnjem krogu pomeril z branilcem naslova Tampa Bay Lightning ali z New York Rangersi za krono.

Zasedba Colorada je postala prvo moštvo po Los Angeles Kingsih leta 2011, ki je zmagala na svojih prvih šestih gostujočih tekmah v končnici lige NHL.

Preberite še:

Komentarji: