Po desetih zaporednih porazih Kopitarjevi Kralji le prekinili črn niz (VIDEO)

Hrušiški hokejist je k prepričljivi zmagi Los Angelesa s 6:3 nad Chicagom prispeval podajo.
Fotografija: Anže Kopitar je podal pri zadnjem golu za zmago Kraljev. FOTO: Jayne Kamin-Oncea/Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar je podal pri zadnjem golu za zmago Kraljev. FOTO: Jayne Kamin-Oncea/Reuters

Los Angeles – Črnega niza hokejistov moštva Los Angeles Kings v ligi NHL je vendarle konec. Po desetih zaporednih porazih, kar je bilo najdaljše obdobje v klubski zgodovini brez zmage po koncu sezone 2003/04, ko je šlo na kolena kar enajstkrat zapovrstjo, je bilo sinoči vendarle uspešno pred 18.230 gledalci v domači dvorani Staples Center in prepričljivo, s 6:3, odpravilo zasedbo Chicaga, ki je bila neuspešna tretjič v zadnjih štirih dvobojih in ji ravno tako slabo kaže za uvrstitev v izločilne boje.


Kar 14 točk za osmim mestom


Kralji imajo že nekaj časa le še teoretične možnosti, saj pred zadnjimi 17 obračuni rednega dela na zadnjem mestu razpredelnice zahodne konference za mejno osmouvrščeno Minnesoto, ki je za nameček s petimi zaporednimi zmagami še v naletu, zaostajajo že za 14 točk. Nov izziv jih sicer čaka v noči na sredo, ko bodo gostili ekipo Montreala, ki se krčevito bori za končnico, saj ima na osmem mestu vzhoda le dve točki naskoka pred prvim zasledovalcem Columbusom.


Poraženci več streljali


Gostitelji so sinoči hitro dali vedeti, da jim je dovolj popolne razprodaje ugleda in točk, že v 16. minuti so namreč vodili s 3:0, pa čeprav so bili tekmeci v prvi tretjini (15:11) in tudi sicer na tekmi (32:25) več pri strelu. Vendar pa so hokejisti Chicaga odgovorili hitro in učinkovito in bili že enajst minut pozneje poravnani (3:3), kar pa je Kralje znova podžgalo, da so tehtnico vendarle spet nagnili na svojo stran. Pri zadnjem golu dve minuti pred koncem se je s podajo izkazal tudi kapetan Anže Kopitar.


Kopitar pri 48 točkah


Hrušičan, ki je v tej sezoni v 64 dvobojih prispeval 48 točk za 19 zadetkov in 29 asistenc, je na ledu prebil standardnih 22 minut in v tem času enkrat sprožil na gol. Šestič od sezone 1993/94 dalje in prvič po 17. marcu 2012 se je zgodilo, da sta se čuvaja mrež obeh ekip vpisala med podajalce. Jeff Carter se je z dvema asistencama povzpel že do 699 točk v karieri, na drugi strani pa je Chicagov ostrostrelec Patrick Kane šele tretjič v zadnjih 31 obračunih ostal brez dosežene točke.
 

Preberite še:

Komentarji: