Po enajstih zmagah čas za skalp vodilnega

Jutri v Tivoliju derbi prvouvrščenih v alpski ligi.
Fotografija: Mariborčan Žiga Pešut se je vrnil v Ljubljano.
FOTO Aleš Černivec/Delo
Odpri galerijo
Mariborčan Žiga Pešut se je vrnil v Ljubljano. FOTO Aleš Černivec/Delo

Ljubljana – Hokejisti se približujejo odigranim trem četrtinam rednega dela v alpski ligi, iz tivolskega zornega kota je pogled na lestvico nad pričakovanji tudi tistih najbolj vznesenih optimistov s tribun. Po 11 zaporednih zmagah so zmaji na visokem 2. mestu, jutri, ob 17.30, pa bo na vrsti veliki derbi z vodilnim Brunicom.

Bratovska naveza, ki vodi novo SŽ Olimpijo, s Tomažem Vnukom, ključnim za strateške odločitve pri vodenju in usmeritvah kluba, ter Juretom Vnukom, trenerjem moštva, je na pisani športni poti prestala že marsikaj, zato zagotovo ne bo zaspala v udobju 11 zaporednih zmag. Predvsem pa so pri ljubljanskem klubu strnili vrste v pričakovanju jutrišnjega večera.

Potem ko so zmaji brez večjih težav prestali sredino nalogo proti zadnjeuvrščeni Fassi (7:3) in se tudi odlikovali z učinkovitostjo v trenutkih številčne premoči, bo sobotna naloga krepko zahtevnejša. Tokrat bo namreč na nasprotni tivolski strani stal Brunico, od uvoda v sezono vodilni na lestvici. Pri klubu iz mesta ob vznožju Kronplatza, smučišča s številnimi gosti iz Slovenije, že dolgo sanjajo o pohodu na italijanski hokejski vrh. Z nekdanjimi risi Miho Reboljem ter pozneje Tomažem Razingarjem in Rokom Pajičem so mu bili blizu, a vedno se jim je tik pred koncem zataknilo. Zdaj so zelo ambiciozni, kar pa kaže zapisati tudi za prenovljeno ljubljansko moštvo, pri katerem bo do konca sezone igral štajerski povratnik Žiga Pešut.

Tudi v jeseniški slačilnici je novi-stari obraz. V domačo dvorano se je iz francoskega drugoligaškega tekmovanja vrnil Miha Pesjak. Okrepil bo branilske vrste, pri katerih gre na Jesenicah v prihodnjih dneh pričakovati še kakšno spremembo. Železarji, zdaj 10. na lestvici, bodo jutri igrali pri Gardeni, ki je s točko več na 9. mestu.

Preberite še:

Komentarji: