Po Gabru Glaviču Marcel Rodman

Pri hokejskem državnem prvaku SIJ Acroniju Jesenicah so na trenerski stolček posadili dolgoletnega reprezentanta in legionarja.
Fotografija: Marcel Rodman je novi jeseniški trener. FOTO: Aleš Černivec/Delo
Odpri galerijo
Marcel Rodman je novi jeseniški trener. FOTO: Aleš Černivec/Delo

Jesenice – Pri hokejskem državnem prvaku SIJ Acroniju Jesenicah so danes javno razkrili skrivnost, ki se je vlekla zadnjih deset dni, odkar so v kolektivu iz Podmežakle predčasno prekinili sodelovanje z dotedanjim trenerjem Gabrom Glavičem. Potem ko je začasno in za kratko, po njegovem odhodu, vroči stolček grel njegov dovčerajšnji pomočnik Aleš Burnik, je vodstvo jeseniškega kluba danes polna trenerska pooblastila podelilo dolgoletnemu reprezentantu in legionarju Marcelu Rodmanu.


Štirje porazi z Olimpijo


V Podmežakli so se za spremembo odločili po nizu rezultatskih neuspehov, sodu pa je dno izbil že četrti zaporedni poraz v večnem derbiju s SŽ Olimpijo. Glavič, ki je bil vodja jeseniškega strokovnega štaba od lanskega julija, se je po slovesu od »železarjev« javno oglasil in predsedniku Anžetu Pogačarju očital laganje in hokejsko neznanje. Vodstvo kluba je za njegovega naslednika pričakovano izbralo 37-letnega Rodmana, ki je v izboru tudi veljal za prvega favorita.


Hitro slovo od Medveščaka


Marcel Rodman je nekdanji napadalec, ki je v času igralske kariere, ki jo je zaključil letos, jeseniški dres nazadnje nosil v sezoni 2008/09. Nato ga je pot (spet) vodila na tuje – v Avstrijo (Vienna Capitals, KAC, že prej Graz 99ers), Nemčijo (Bietigheim, Schwenninger, Dresden, Tölzer Löwen, že prej Krefeld), na Hrvaško (Medveščak). V tej sezoni je bil pomočnik glavnega trenerja in vodja hokejskih operacij v zagrebškem kolektivu, s katerim pa se je po hitrem postopku razšel. Svojčas se ga je že omenjalo tudi kot kandidata za športnega direktorja na Jesenicah.

Preberite še:

Komentarji: