Po odlični prvi polovici sezone želijo ledeni zmaji ostati trn v peti

Pri SŽ Olimpiji so na novinarski konferenci potegnili črto pod prvi polovico sezone v ligi ICEHL, ki je presegla vsa pričakovanja.
Fotografija: Mitja Šivic (na fotografiji) je SŽ Olimpijo prevzel po šampionski sezoni s Sij Acroni Jesenicami. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Mitja Šivic (na fotografiji) je SŽ Olimpijo prevzel po šampionski sezoni s Sij Acroni Jesenicami. FOTO: Jure Eržen/Delo

Hokejisti SŽ Olimpije so v teh dneh sicer izgubili vodstvo v ligi ICEHL, kjer so bili povsem na vrhu kar 56 dni. Zdaj so drugi, sezona je na polovici, v ljubljanskem taboru pa so lahko zelo zadovoljni z opravljenim doslej. Že zdaj pa trener Mitja Šivic in njegovi igralci gledajo v drugo polovico sezone.

»Nisem imel velikih pričakovanj, bolj mi je bilo pomembno, da nadgradimo igro. Smo super zadovoljni, a naša liga je blazno izenačena. Stvari se lahko hitro obrnejo in spremenijo, s prvo polovico smo lahko več kot zadovoljni. Zdaj pa prihajamo v polovico, ko bo treba te igre zadržati in jih nadgraditi, če hočemo biti uspešni še naprej,« je na četrtkovi novinarski konferenci dejal Šivic.

Imajo tudi nekaj težav s poškodbami: vratar Paavo Hölsä se vrača v petek, Joona Erving bo nared po božičnih praznikih, Miha Logar potrebuje še 14 dni okrevanja; na novo pa je huje poškodovan Luka Kalan, ki je že prestal operacijo kolena in je izgubljen za to sezono. Aleš Mušič pa se bo vrnil sredi januarja.

»Vsaki ekipi je težko serijsko zmagovati. Mi smo bili v seriji kmalu po začetku, zelo težko je imeti serijo. Bolj pomembno je, da imamo sliko vsega in gremo dan po dnevu, kar nam pomaga na tekmah,« se Šivic ne obremenjuje preveč z manjšo krizo zadnjih tednov.

Navijači jih podpirajo v zmagah in porazih

Zelo zadovoljni so tudi z vrnitvijo navijačev.

»Vzdušja na hokeju nekaj časa ni bilo. Zdaj se spet igra nekaj, kar vsi poznajo. Fantastično, lepo smo nagrajeni, tudi ob porazih se čuti, da stojijo za nami, ker puščamo vse atome na ledu,« je o prebujenem zanimanju za hokej dejal Šivic.

Dotaknil pa se je tudi sistema koeficientov, ki je po izstopu Bratislave zamenjal točkovanje: »Ta sistem je najbolj pravičen. Smo v covidnih časih, lahko spustimo tekme za en teden, pa še vedno ostanemo tam, kjer je naš količnik. Je pa zoprno za gledalce. Tudi mi ne vemo, kaj se bo zgodilo, če jutri zmagamo, smo spet prvi ali ne. A jaz nisem obremenjen z lestvico, vsaka tekma je priložnost za zmago. Je pa to najbolj pravično, če imaš tekmovanje z 52 tekmami.«

Del skrivnosti za uspeh je razkril tudi Tadej Čimžar: »Imamo res dobro vzdušje v ekipi. Veselimo se vsakega dneva, ko smo skupaj, imamo neko kemijo. Gremo malo gor-dol, a smo dobra mešanica, veliko slovenskih fantov in teh nekaj tujcev, ki so se super vključili.«

Butara: Marsikomu gremo kar na živce

Predsednik kluba Miha Butara je izpostavil, da so zelo ponosni na svoje hokejiste in njihove dosežke. Tudi v prihodnje bodo trdo delali, da bi ostali na tej ravni, čeprav se zavedajo, da imajo glede na tekmece v ligi manjši proračun.

»Glavne prioritete so, da finančno pokrijemo letošnjo sezono, pridobivano nove pokrovitelje, zdaj pa smo začeli tudi z našo novo uradno trgovino in tudi s tega vidika si obetamo dodatna sredstva,« je dejal Butara.

Dotaknil se je tudi odmeva uspeha kluba v konkurenci lige ICEHL, kjer so bili Ljubljančani prijetno presenečenje, zdaj so postali stalnica na vrhu.

»Če skrajšam – na sestankih nas vsi sprašujejo, kako za vraga vam to uspeva, ker je vse pregledno in točno vedo, koliko denarja imamo. Odgovarjam jim: trdo delo, dobra ekipa in pozitivizem. Zanima jih, kakšen je recept in marsikomu gremo kar na živce,« je dejal predsednik kluba.

Z uspehi in dobrimi predstavami igralcev pa prihaja tudi nova skrb – da bi najboljše pokupili tekmeci. O tem, ali so že kakšni pritiski, še posebej zaradi najboljšega strelca ekipe Guillauma Leclerca, v četrtek sogovorniki niso hoteli konkretno govoriti, je pa Šivic poudaril, da v klubu nimajo namena, da bi igralce, če dobijo priložnost za prestop v močnejše okolje, na silo zadrževali.

Preberite še:

Komentarji: