Point do pike natančen, Tampa spet vodi v zmagah

Brayden Point je vknjižil nov zadetek v letošnji končnici in iz težkega položaja tokrat prinesel zmago ekipi Tampa Bay Lightning za vodstvo z 2:1 v zmagah.
Fotografija: Yanni Gourde (na fotografiji) je v prvi tretjini načel domačo mrežo. FOTO: Brad Penner/USA Today Sports
Odpri galerijo
Yanni Gourde (na fotografiji) je v prvi tretjini načel domačo mrežo. FOTO: Brad Penner/USA Today Sports

Odločilni zadetek je Brayden Point dosegel v padcu in mimo številnih nog v zaključku druge tretjine, nato pa se je lahko Tampa na gostovanju pri ekipi New York Islanders zanesla tudi na obrambe Andreja Vasilevskija, ki je ustavil 27 strelov. Branilci naslova v polfinalu Stanleyjevega pokala zdaj vodijo z 2:1 v zmagah, Vasilevskij pa je zdržal pritisk (8:5 v strelih v zadnji tretjini) domačinov za veliko slavje v velikem jabolku. Tudi po tem, ko so Newyorčani iz gola potegnili Semjona Varlamova, v slabih dveh minutah v okvir vrat Tampe niso zmogli usmeriti niti enega strela.

»Imeli so nekaj nadzora v zaključku, temu se moramo posvetiti. A še vedno smo imeli fante, ki so se žrtvovali, blokirali strele in vse te dobre reči. Gotovo vzamemo zmago,« je po tekmi dejal Point. Prvi gol za Tampo na tekmi je v 11. minuti dosegel Yanni Gourde, izkupiček Floridčanov na gostovanjih v letošnji končnici zdaj znaša 6-1. Gourde je po tekmi dejal, da je bilo ključno, ker so igrali enostavno in do konca nadzirali obračun. 



»Igro smo ohranili zares preprosto,« je dejal Gourde. »Večino tekme smo vodili in to je bilo ključno, še posebej v tretji tretjini. Led smo precej dobro zaprli in plošček smo držali, kar se je dalo stran od naših vrat, kadar koli smo imeli priložnost. Mislim, da je bilo to za nas zelo pomembno.«

Za ekipo Islanders je izenačujoči gol v 38. minuti prispeval Cal Clutterbuck, Varlamov je tekmo sklenil s 23 obrambami. Četrto tekmo bo dvorana Nassau Coliseum gostila v soboto zvečer, nato se serija seli nazaj v Tampo, kjer se bosta moštvi pomerili v ponedeljek zvečer. V areni Nassau Coliseum je v hokeju lahko uživalo 13.000 navijačev na tribunah. Aktualne prvake lige NHL od napredovanja v finale, zadnjo stopnico letošnjih bojev v severnoameriški hokejski ligi, ločita dve zmagi. Tudi četrta tekma v noči na nedeljo bo na Long Islandu v New Yorku.

Četrtkov izid:

New York Islanders : Tampa Bay Lightning 1:2 - Tampa vodi z 2:1 v zmagah

Preberite še:

Komentarji: