Ibrahimović videl polom Kraljev brez obolelega Kopitarja

Los Angeles Kings doma kar z 2:7 klonili proti New York Islanders.
Fotografija: Finski napadalec Valtteri Filppula (na fotografiji levo) je bil z dvema goloma in podajo med najzaslužnejšimi za visoko zmago Otočanov nad Kralji. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Finski napadalec Valtteri Filppula (na fotografiji levo) je bil z dvema goloma in podajo med najzaslužnejšimi za visoko zmago Otočanov nad Kralji. FOTO: Reuters

LOS ANGELES – Hokejisti moštva Los Angeles Kings so doživeli pravi polom v NHL, potem ko pred svojimi navijači kar z 2:7 (1:1, 0:2, 1:4) klonili proti igralcem kluba New York Islanders. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar zaradi bolezni tokrat ni bil v postavi Kraljev.


Dva gola Finca Valtterija Filppule


Med glavnimi junaki Otočanov je bil Finec Valtteri Filppula, ki je zbral kar tri točke za dva gola in eno podajo, preostale zadetke so za zasedbo iz New Yorka zabili Casey Cizikas, Josh Bailey, Martin Matt, Leo Komarov in Andrew Ladd. Edina gola za Los Angeles, ki je doživel že tretji zaporedni poraz, sta dosegla Tyler Toffoli in Jeff Carter.

Kopitar je manjkal zaradi bolezni, s čimer je prekinil niz 126 odigranih zaporednih dvobojev za Kralje. Nazadnje je tekmo Los Angelesa izpustil lanskega 18. januarja. John Stevens, trener Kraljev, je po tekmi razkril, da je šele zjutraj na dan dvoboja izvedel, da je Kopitar zbolel in da ne bo igral. Verjame, da se bo kmalu spet vrnil v ekipo.

Los Angelesu ni pomagalo, da se je po petih tekmah premora zaradi poškodbe v vrata vrnil prvi čuvaj mreže Jonathan Quick. Led je zapustil nekaj manj kot deset minut pred koncem tekme; dotlej je prejel šest zadetkov iz 29 strelov.


Ibrahimović ni prinesel sreče


Gledalce v Staples Centru je razveselil vsaj švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović, ki v tej sezoni igra za Los Angeles Galaxy. Njegov obisk so ameriški mediji imenovali: "Kralj tokrat med kralji". Ibrahimovića so namreč Kralji povabili najprej v slačilnico, nato pa še na led, da je pred tekmo vrgel plošček, ki ga je lahko odnesel s seboj domov. Ob slovesu z ledu pa je med gledalce, ki so ga pozdravili z velikim navdušenjem, brcnil še nogometno žogo.

Preostali izidi: Toronto Maple Leafs : Pittsburgh Penguins 0:3, New Jersey Devils : Colorado Avalanche 3:5, Columbus Blue Jackets : Philadelphia Flyers 6:3, Tampa Bay Lightning : Detroit Red Wings 3:1, Winnipeg Jets : Vancouver Canucks 4:1, Chicago Blackhawks : Arizona Coyotes 1:4, Edmonton Oilers : Boston Bruins 3:2 – po podaljšku, San Jose Sharks : Buffalo Sabres 5:1.

Komentarji: