Pomembna jeseniška zmaga v Feldkirchu

Jeseničani bodo zadnjo tekmo rednega dela alpske lige igrali v soboto.

Objavljeno
29. januar 2020 23.05
Posodobljeno
29. januar 2020 23.12
Jeseničani so po slabšem začetku sezone in številnih nihanjih v zadnjem mesecu le našli pravi ritem in začeli serijsko zmagovati. FOTO: Roman Šipić
STA
STA
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige v gosteh po kazenskih strelih premagali Feldkirch z 2:1 (0:0, 1:0, 0:1; 1:0). Jeseničani so po slabšem začetku sezone in številnih nihanjih v zadnjem mesecu le našli pravi ritem in začeli serijsko zmagovati. Osem uspehov v nizu jih je z mest bližje spodnjemu kot zgornjemu delu lestvice pripeljalo na šesto mesto, zadnje, ki še neposredno vodi v končnico.


Edini uspešni izvajalec Erik Svetina


A vsaj teoretičnih kandidatov za to šesterico je bilo pred zadnjima dvema krogoma kar deset. Jeseničani so se zavedali, da bo pomembna vsaka točka, današnja tekma pa je bila še pomembnejša, ker so igrali z neposrednim tekmecem. Pred začetkom so bili gostitelji peti s 56 točkami, gostje pa šesti s 55.

image
Jeseničani so za zadnjo tekmo pripravili tudi dobrodelno akcijo, navijače so namreč pozvali, naj na sobotni dvoboj pridejo s plišastimi igračami. FOTO: Tomi Lombar


Zdaj imata obe ekipi po 57 točk (pa tudi Assiago, Fassa pa je vse tri prehitela z 58), železarji pa še vedno lepe možnosti za šesterico. V trdi tekmi z razpoloženima vratarjema (domači Alex Caffi 39 obramb, gostujoči Antoine Bonvalot 29) se je tehtnica najprej nagnila na jeseniško stran. V drugi tretjini je za vodstvo poskrbel Andrej Hebar, a je Feldkirch v zadnji izenačil. Podaljšek ni prinesel odločitve, pri kazenskih strelih pa je Bonvalot ubranil vse tri poskuse domačih. Za dve jeseniški točki je tako poskrbel edini uspešni izvajalec Erik Svetina.

Jeseničani bodo zadnjo tekmo rednega dela alpske lige igrali v soboto, ko bodo v Podmežakli gostili ekipo z dna lestvice Bregenzerwald. V klubu so za to tekmo pripravili tudi dobrodelno akcijo, navijače so namreč pozvali, naj na dvoboj pridejo s plišastimi igračami, ki jih bodo zmetali na led ob prvem domačem golu. Igrače bodo podarili pediatričnemu oddelku bolnišnice Jesenice.