Popoln jubilej za Doughtyja pomagal pričarati tudi Kopitar

S podajo za zadnji gol Adriana Kempeja je Anže Kopitar vknjižil novo točko za Los Angeles Kings, ki so na gostovanju premagali NY Islanders (3:2).
Fotografija: Drew Doughty (levo) ob Calu Clutterbucku v drugi tretjini obračuna v dvorani UBS Arena. FOTO: Brad Penner/USA TODAY Sports
Odpri galerijo
Drew Doughty (levo) ob Calu Clutterbucku v drugi tretjini obračuna v dvorani UBS Arena. FOTO: Brad Penner/USA TODAY Sports

V ekipi kraljev je bilo vse v znamenju 1000. tekme izkušenega branilca Drewa Doughtyja, njegov dolgoletni soigralec Anže Kopitar pa je z ostalimi fanti zagotovil, da se bo 32-letni Kanadčan častitljivega jubileja spominjal po zmagi. Odmeval je tudi zadetek Quintona Byfielda, ki je dosegel svoj sploh prvi gol v ligi NHL po težki poškodbi, gol in asistenco je za zmago nad New York Islanders prispeval Andreas Athanasiou, Cal Peterson pa je zbral 23 obramb.

Kopitar je podal za gol Adriana Kempeja v prazno mrežo, s katerim so kralji potrdili drugo zmago na zadnjih treh tekmah proti ekipam z območja New Yorka. Moštvo iz Los Angelesa je sredi niza šestih gostujočih tekem, ki se je začel z zmago v New Jerseyju in porazom z NY Rangers po izvajanju kazenskih strelov. Za Kopitarjeva je bila to 25. asistenca v sezoni in skupno že 38. točka, kar je najboljši dosežek v ekipi kraljev.

Bratje na in ob ledu

»To je bilo popolno, izvrstno je bilo to proslaviti tako,« je bil zadovoljen junak večera Doughty, ki se je skupaj s še enim veteranom Dustinom Brownom vpisal med podajalce za gol Athanasiouja. »Cal igra dobro in zelo sem vesel zanj,« je pohvalil tudi vratarja, ki ga je Mathew Barzal uspel premagati šele dobri dve minuti pred koncem dvoboja. Doughty, Brown, Kopitar in vratar Jonathan Quick so seveda vsi člani šampionskih moštev kraljev iz let 2012 in 2014. Doughty, nekoč najboljši branilec lige, se je spomnil tudi svojih »bratov«, s katerimi si že več kot desetletje deli slačilnico v Los Angelesu: »To so moji bratje. Zelo jih imam rad. Nič od tega mi ne bi uspelo brez njih. Zelo sem srečen, da sem lahko slavil z njimi. Najboljši so.«

Da ne bi bilo preveč napeto, je 36 sekund pred koncem z golom v prazno mrežo poskrbel Kempe, poleg Kopitarja pa mu je asistiral še Trevor Moore. Vseeno ni šlo brez drame, Casey Cizikas je 19,3 sekunde pred koncem otočanom priigral še zadnjo priložnost, a se s soigralci ni približal čudežnemu povratku.

»Fantje so trdo igrali prav do konca. Čez deset let se bodo spominjali, da je bil Drewov poseben večer začinjen z zmago in da so vsi prispevali svoj delež,« je bil zadovoljen trener kraljev Todd McLellan, ki je bil gotovo vesel tudi zadetka 19-letnega Byfielda. Ta je odigral šele četrto tekmo v sezoni in 10. v karieri, potem ko so ga Kalifornijci na naboru leta 2020 izbrali kot drugega, takoj za prvim »pickom« Alexisom Lafrenierom (NY Rangers). Byfield je z nizkim strelom ukanil Semjona Varlamova v domačih vratih, kjer je Varlamov sicer ustavil 27 strelov.

Edmonton boljši od Nashvilla, Tampa prek vragov

Hokejisti Edmonton Oilers so po kazenskih strelih s 3:2 premagali Nashville Predators, Ottawa Senators pa so na domačem ledu z 2:3 doživeli poraz po kazenskih strelih proti Carolina Hurricanes, četrti najboljši ekipi lige NHL. Zmago je gostom prinesel Andrej Svečnikov.

Pittsburgh Penguins so po podaljšku pred domačimi navijači z 1:2 izgubili proti eni najslabših ekip prvenstva NHL in novincu v ligi, Seattle Kraken. Adam Larsson je dosegel odločilni zadetek po 1:17 minute dodatne igre in prinesel ekipi sploh prvo zmago na gostovanjih v ligi NHL.

»Za nas je to zmaga, v kateri smo zelo uživali. A smo zanjo tudi trdo garali. Celotno tekmo smo dobro odigrali in nismo popustili niti v podaljšani igri. Zdaj se lahko veselimo,« je dejal trener Seattla, Dave Hakstol.

Montreal Canadiens so s 4:5 izgubili proti Anaheim Ducks, pri katerih se je z dvema zadetkoma izkazal Trevor Zegras, Troy Terry pa je dodal gol in dve podaji. Hokejisti Tampa Bay Lightning so s 3:2 premagali New Jersey Devils, vratar Frederik Andersen je zbral 37 obramb.

Vodilna ekipa lige NHL Florida Panthers je gladko, s 4:1 premagala Vegas Golden Knights in prišla do 30. zmage v sezoni. Columbus Blue Jackets so bili s 5:3 boljši od New York Rangers, St. Louis Blues so s 5:1 premagali Calgary Flames, uspešni so bili tudi Vancouver Canucks, za katere je J. T. Miller dosegel tri gole in podajo, ki so v gosteh pri Winnipeg Jets prav tako slavili s 5:1.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: