Popravni izpit in obenem lov na točke

Po skoraj treh tednih danes tekma AHL na Jesenicah. Zmaji v Kitzbühlu.
Fotografija: Danes bo v vratih jeseniškega moštva stal mladi Žiga Kogovšek.
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Danes bo v vratih jeseniškega moštva stal mladi Žiga Kogovšek. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Ko se v Podmežakli sredi hokejske sezone že tretji teden končuje brez tekme v alpski ligi, je to za marsikaterega privrženca železarjev prav nenavadno. Ob zadnjem nastopu pred daljšim tekmovalnim oddihom je občinstvo prvič v sezoni napolnilo severno tribuno z nekaj več kot tisoč sedeži in pospremilo nesrečni poraz gostiteljev z močnim Asiagom. Danes (19.00) je za Jeseničane na vrsti popravni izpit z Vipitenom.

Toda ne gre zgolj za popravni izpit, temveč tudi že za nujno nabiranje točk v želenem pobegu s spodnje polovice razpredelnice. Po vsem videnem doslej, ko je jeseniško moštvo ostalo brez devetih udarnih igralcev iz prejšnje sezone, je v prvih dveh mesecih sezone igralo celo nad pričakovanji poznavalcev in tistih bolj zadržanih privržencev, res pa je, da tega na lestvici ni prav opaziti. Železarji so namreč 11. z bilanco šestih zmag in devetih porazov, med slednjimi so boleči zlasti tisti v podaljšku ali pri kazenskih strelih, posebej pa ostaja podčrtan zadnji v Podmežakli, ko je domače moštvo skupaj z Asiagom uprizorilo tekmo na kakovostni ravni EBEL, a ostalo brez točk po prejetem golu pol minute pred koncem ...

Andreja Hebarja in soigralce danes v Podmežakli čaka hud boj za tri točke. FOTO: Jožže Suhadolnik/Delo
Andreja Hebarja in soigralce danes v Podmežakli čaka hud boj za tri točke. FOTO: Jožže Suhadolnik/Delo


Sledil je tekmovalni oddih dveh tednov, po njem pa gostovanje z dvojčkom tekem na Predarlskem. Domov se je moštvo po zmagi z Bregenzerwaldom in porazu z Lustenauom vrnilo s polovično bero točk. »Z zelo jasno željo po boljšem izkupičku smo odpotovali v Avstrijo, saj smo tisti tekmovalni premor izkoristili za res temeljito delo. Najprej za temeljno telesno pripravljenost, nato pa smo ob pomoči številnih analiz in pogovorov poskusili doseči višjo raven, kot smo jo imeli nazadnje,« je poudaril jeseniški trener Mitja Šivic, pred katerim je izziv priprave moštva na dve domači tekmi zapored: najprej drevi proti Vipitenu in nato v soboto s podružničnim celovškim moštvom. Jasno je, da v vratih ne bo Antoina Bonvalota, ki je nazadnje v Lustenauu do konca tekme stisnil zobe s poškodovano ramo, zdaj ga na ledu zagotovo ne bo do naslednje tekmovalne prekinitve v AHL, v prvi polovici decembra.


V pričakovanju derbija z Brunicom


Olimpijin pogled na lestvico je precej bolj miren in sproščen kot jeseniški, saj so zmaji še naprej v krogu petih prvouvrščenih moštev: vodilni Asiago ima 34 točk, sledijo mu Brunico (33), SŽ Olimpija (32) ter Rittten in Cortina (po 30)

Žan Jezovšek je tudi v tej sezoni med udarnimi Olimpijinimi aduti. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Žan Jezovšek je tudi v tej sezoni med udarnimi Olimpijinimi aduti. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

.
Res pa je, da je zadnji tivolski poraz s Cortino razžalostil jedro 500 navijačev, ki redno obiskujejo tekme. Tudi ambiciozni trener Gregor Polončič se zaveda, da igra zadnjih tednov, lepi beri točk navzlic, ni na želeni ravni, za nadaljevanje mirne plovbe k ponovitvi zadnje pomladi bo treba seveda pokazati več. Najprej pa se mora moštvo danes (19.30) v Kitzbühlu vrniti k zmagovitim tirnicam. Pred Ljubljančani sta sicer dve zaporedni gostovanji z moštvoma, ki realno ne dosegata vrednosti Olimpijinih delnic: najprej danes v tirolskem kraju slovite smučarske tekme, nato pa še v Linzu. Sicer pa Tivoli odšteva dneve do naslednjega dvoboja za vrh. V sredo, 27. t. m., bo gostil Brunico, finalnega tekmeca iz prejšnje sezone.
 

Preberite še:

Komentarji: