Poraza zmajev in železarjev

Hokejisti SŽ Olimpije so zaostali v tekmi 36. kroga lige ICEHL izgubili s Pustertalom, Jeseničani klonili proti Cortini v alpski ligi.
Fotografija: Olimpija je izgubila na domačem ledu. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Olimpija je izgubila na domačem ledu. FOTO: Jure Eržen

Hokejisti SŽ Olimpije so zaostali v tekmi 36. kroga lige ICEHL izgubili s Pustertalom z 2:4 (1:1, 0:1, 1:2). Sij Acroni Jesenice so v tekmi drugega dela alpske lige izgubili s Cortino z 2:5 (0:0, 2:3, 0:2).

Ljubljančani so v zadnjih dneh pokazali dve lepi predstavi in premagali močna tekmeca, Salzburg in celovški KAC. Danes pa so naleteli na čvrstega in trdnega nasprotnika, ki je spretno izkoriščal njihove napake, tako da je na koncu Olimpija na svojem ledu klonila z 2:4.

Potem ko so proti Celovčanom slavili z nogometnih 1:0 in pokazali izjemno zbrano obrambno predstavo, je bila danes podoba zeleno-belih v tem elementu nekoliko slabša. Pustertal pa je znal izkoristiti prav vsako napako, ki so jo zmaji naredili pred svojim vratarjem Paavom Hölsäjem.

Domači so morali vseskozi loviti tekmeca. V prvi tretjini, ko so bili Južnotirolci res boljši, so pravzaprav iztržili ugoden izid. Minimalen zaostanek so izničili celo v trenutkih, ko so imeli na ledu igralca manj, ko sta v protinapad ušla Sebastien Piche in Miha Zajc, slednji pa je nato premagal Hannesa Stohla.

Nadaljevanje je spet prineslo gol za Pustertal, a v drugi tretjini domačim ni uspelo priti do izenačenja, čeprav so imeli tudi dvakrat igralca več na ledu.

V zadnji tretjini so zeleno-beli skušali na vsak način priti do izenačenja, toda Pustertal je bil zbran v svoji obrambni tretjini, spet pa je kaznoval nepozornost domačih v obrambi in pobegnil na 3:1. Zdelo se je, da domačim ne bo več uspelo najti poti do preobrata, a je potem tri minute in pol pred koncem Blaž Tomaževič uprizoril lep prodor in ga kronal še z natančnim strelom za 2:3.

A to je bi tudi zadnji domači gol na tekmi, tveganje brez vratarja v zadnji minuti in pol pa je nato prineslo še en gol Pustertala za končnih 2:4. Ta teden imajo Ljubljančani v regionalni ligi tri domače tekme, zadnja jih čaka v nedeljo, ko bo v Tivoli prišel češki klub Znojmo.

Jeseničani so zlahka dobili redni del alpske lige in doživeli le tri poraze, zdaj pa imajo več težav v skupni master, kjer igra najboljših šest po rednem delu. Danes so igrali peto tekmo od desetih in doživeli tretji poraz.

Železarji so danes neuspešno lovili tekmece. Ti so jim pobegnili sredi tekme z dvema zadetkoma v treh minutah, Jaša Jenko je nato poskrbel za upanje za preobrat, a so gostje hitro spet povedli za dva. A se domači niso predali, zadetek Erica Panceta za 2:3 v 38. minuti je še omogočal napad na zmago.

V zadnji tretjini pa se je ponovila zgodba iz druge, saj je italijanska ekipa v 50. minuti spet vodila za dva gola. Tega zaostanka pa železarjem ni več uspelo izničiti, v zadnji minuti pa so, ko so poskušali brez vratarja, dobili še peti gol.

Naslednja tekma čaka Jeseničane v soboto, ko bodo gostovali pri Asiagu, vodilni ekipi skupine master. V tej igra šest najboljših ekip rednega dela, najboljše štiri si bodo že neposredno zagotovile končnico, preostali dve bosta imeli to možnost v dodatnih kvalifikacijah proti ekipam, ki so bile po rednem delu slabše uvrščene.

Komentarji: