Pred tekmo Dončića v domači dvorani petarda v mreži Kopitarjevih

Dallas Stars so z visokih 5:2 v domači dvorani American Airlines Center ugnali Anžeta Kopitarja in njegove Los Angeles Kings v ligi NHL.
Fotografija: Anže Kopitar pred vratarjem Dallasa Scottom Wedgewoodom. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
Odpri galerijo
Anže Kopitar pred vratarjem Dallasa Scottom Wedgewoodom. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports

Anže Kopitar se iz Dallasa vrača z visokim porazom. Los Angeles Kings so v drugi tretjini v domači dvorani Luke Dončića in košarkarjev ekipe Mavericks, ki jih zvečer čaka obračun z Utah Jazz v ligi NBA, prejeli kar štiri gole in na koncu klonili z 2:5. Dvakrat so sicer v tem delu igre zadeli tudi kralji, Kevin Fiala je v 26. minuti poravnal izid na 1:1, potem ko je Dallas v prvi tretjini povedel ob igri z igralcem več na ledu prek Roopa Hintza.

Slabe štiri minute po zadetku Fiale je Jason Robertson ob novem »power playu« poskrbel za novo vodstvo zvezd, njihovi navijači pa so v naslednji minuti in pol proslavili še kar dva zadetka, najprej je v polno meril Tyler Seguin, nato pa še drugič v torkovem večeru Hintz. Arthur Kalijev je nato dobrih pet minut pred koncem druge tretijne vrnil nekaj upanja svojemu moštvu, ki je tudi samo izkoristilo igro z igralcem več na ledu, vsega pa je bilo konec v zaključku zadnje tretjine, ko je z novim »power play golom« tekmo odločil Joe Pavelski

Kopitar: Ni potrebe po pretiranem razočaranju

Kopitar v svojo statistiko ni vpisal točke, v 17:31 minute igre je kapetan Los Angelesa enkrat pomeril proti vratom teksaškega moštva. Kralji so večer prej v St. Louisu s 5:1 visoko ugnali tamkajšnjo ekipo Blues za drugo zaporedno zmago in so zdaj po šestem porazu ob prav toliko zmagah četrti v pacifiški skupini in peti v zahodni konferenci.

»Ni nobene potrebe, da bi bili pretirano razočarani. Večer prej smo odigrali dobro tekmo, danes pa nam ni steklo. Čez dva dneva nas čaka nova tekma in če bomo tole mini serijo gostovanj končali z dvema zmagama in enim porazom, bo to zelo dober izkupiček,« je po dvoboju po poročanju STA povedal Kopitar.

Dallas je zmagal po treh porazih na zadnjih štirih tekmah, dva hokejista gostiteljev pa sta zabeležila tri točke. Hintz je poleg zadetkov vknjižil še podajo, dve podaji in gol pa Robertson. Vratar gostov Cal Petersen je ubranil 35 strelov.

Dramatični zmagi vodilnih

Vodilni ekipi lige sta dobili dvoboja na gostovanjih po podaljških. Vegas Golden Knights so po golu Shea Theodoreja po minuti in 35 sekundah dodatka v Washingtonu s 3:2 odpravili Capitals, Boston Bruins pa so s 6:5 v Pittsburgh ugnali Penguins. Na tem dvoboju so domači sredi druge tretjine že vodili s tremi goli naskoka (5:2), a se je Boston vrnil, po minuti in 23 sekundah podaljška pa je srečanje odločil Hampus Lindholm.

Boston je z 18 točkami prvi v vzhodni konferenci, prav toliko točk pa je zbral Vegas, ki je na čelu zahoda. Bostonu sta s po 14 točkami najbližje vodilni ekipi metropolitanske skupine New York Rangers, ki je po golu Chrisa Kreiderja 53 sekund pred koncem podaljška z 1:0 odpravila Philadelphio Flyers, in New Jersey Devils. Ti so v Vancouvru nadigrali Canucks s 5:2. Jesper Bratt je na deseti zaporedni tekmi od začetka sezone dosegel najmanj točko in izenačil klubski rekord New Jerseyja.

Štirinajst točk ima za drugo mesto v pacifiški skupini tudi moštvo Edmonton Oilers, ki je v Nashvillu Predators ugnalo s 7:4. Nemec Leon Draisaitl je dosegel gol in štiri podaje, Connor McDavid je za kanadsko zasedbo dodal točko manj po dveh zadetkih in podajah, Evander Kane pa tri gole. McDavid je prvi napadalec NHL z 11 goli in 22 točkami, drugi je Draisaitl z 21 točkami. S 16 asistencami je Nemec prvi podajalec. Tretja ekipa zahodnega dela ima 13 točk, to je Dallas, ki je na čelu centralne skupine.

Lestvico zagotavlja SofaScore

Preberite še:

Komentarji: