Pri Anžetu Kopitarju zbrali 62.064 evrov

V soboto so na Bledu odigrali dobrodelni turnir v golfu pod okriljem najboljšega slovenskega hokejskega igralca.

Objavljeno
28. avgust 2016 16.56
Anže Kopitar, golf, Bled, turnir
A. V., STA
A. V., STA

Bled - V soboto so na Bledu odigrali dobrodelni turnir v golfu pod okriljem najboljšega slovenskega hokejskega igralca Anžeta Kopitarja in slovenskega poslovneža Joca Pečečnika. Na turnirju je padel rekord. Kot je prek Twitterja sporočil Kopitar, so zbrali rekordnih 62.064 evrov.

Slovenski hokejski as je še šestič po vrsti in četrtič v sodelovanju s poslovnežem Jocem Pečečnikom pripravil dobrodelni turnir v golfu.

"Na 6. dobrodelnem golf turnirju @AnzeKopitar zbranih neverjetnih, rekordnih 62.064 eurov!!! Hvala vsem! #charity," je sporočil novoimenovani kapetan moštva Los Angeles Kings Kopitar, ki bo v novi sezoni severnoameriške hokejske lige NHL eden izmed ključnih nosilcev igre kalifornijskega hokejskega moštva. Kopitar je skupaj s Kings dvakrat osvojil prestižno lovoriko zmagovalcev Stanleyjev pokal v letih 2012 in 2014. Vsega skupaj so za dober namen zbrali že 200.000 evrov.

Na tokratnem dobrodelnem dogodku so zbirali sredstva, s katerimi bodo pod okriljem ustanove Rdeča žoga na pomoč priskočili Društvu rejnic celjske regije za letovanje otrok v Izoli, Centru za socialno delo Maribor ravno tako za otroke v rejništvu, športno-kulturnemu društvu Hrušica pri gradnji večnamenskega športnega igrišča za obetavne mlade športnike ter nekaterim drugim posameznikom, ki prihajajo iz socialno šibkejših družin.

Tudi tokrat so se dogodka udeležili številni znani iz poslovnega in športnega sveta. Na zelenici blejskega golf igrišča so gostiteljema družbo med drugim delali člani slovenske hokejske reprezentance, ki se na Bledu pripravljajo na kvalifikacije za zimske olimpijske igre leta 2018, nekdanji slovenski hokejski selektor Matjaž Kopitar, najboljši smučarski skakalec minule sezone Peter Prevc, nekdanja smučarska asa Bojan Križaj in Jure Košir.

Kopitarjevemu vabilu se je odzval tudi predsednik države Borut Pahor, ki mu je pripadla prav posebna čast, sprožil je startni strel ter s tem oznanil začetek turnirja. Predsednik Slovenije je za licitacijo prispeval nogometno žogo s podpisom monaškega kneza Alberta II. Monaški knez je nogometno žogo podpisal na dobrodelnem nogometnem turnirju v Biljah junija 2015. V zameno za Kopitarjev avtogram na slovenski zastavi, s katero predsednik Pahor spodbuja domače športnice in športnike.