Pri Olimpiji zanikajo rasizem

Na tekmi v Beljaku je bilo vroče po prekršku kanadskega branilca.
Fotografija: Pri Olimpiji zanikajo, da bi njuna hokejista imela rasističen besednjak na tekmi v Beljaku. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Pri Olimpiji zanikajo, da bi njuna hokejista imela rasističen besednjak na tekmi v Beljaku. FOTO: Leon Vidic

Vodstvo hokejskega kluba VSV Beljak je sprožilo postopek, v katerem je hokejista Olimpije Tadeja Čimžarja in Miho Zajca obtožilo rasizma. Slovenca naj bi po prekršku kanadskega branilca zmerjala z neprimernimi gestami, a v Olimpiji zanikajo, da bi šlo za rasizem. »Po prerivanju pred golom domače ekipe je Tadej Čimžar pokazal gesto 'big-headed bully', zaradi česar je domači klub sprožil postopek proti našemu igralcu zaradi rasizma, prav tako proti Mihi Zajcu, ki je soigralcu stopil v bran. V klubu smo se z obema igralcema pogovorili. Odziv naših igralcev je bila posledica grobosti in prekrška domačega igralca, ki je spotaknil, porinil in udaril našega igralca, nikakor in v nobenem primeru pa ni bila povezana z rasizmom,« se branijo pri Olimpiji.

»Prisegamo na vrednote, kot so spoštovanje, znanje in fair-play, pri tem gojimo spoštljive odnose tako znotraj ekipe kot do nasprotnikov. V klubu imamo ničelno toleranco do rasizma. Vsekakor si želimo, da se dogodek temeljito preuči in razjasni v dobro vseh. Po pogovoru z obema igralcema smo prepričani, da sta gesti naših dveh igralcev vzeti iz konteksta,« še sporočajo iz Tivolija.

Komentarji: