Prihajajo prvi dnevi resnice o tivolski moči

SŽ Olimpija danes (17.30) z branilci lovorike v AHL
Fotografija: Gregor Koblar se je po dobrih igrah uvrstil na reprezentančni seznam.
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Gregor Koblar se je po dobrih igrah uvrstil na reprezentančni seznam. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Hokejski spored v regionalnih tekmovanjih za konec tedna so sinoči, kot ponavadi ob petkih, odprli v EBEL, danes ga bodo nadaljevali akterji v AHL. Tokrat brez Jesenic in Rittna, ki sta aktivna v celinskem pokalu. Za točke v alpski ligi bo zanimivo v Tivoliju med domačo SŽ Olimpijo in branilci lovorike iz Asiaga.

Ljubljansko moštvo je v teh uvodnih tednih sezone delovalo bolj zanesljivo kot v prejšnji, res pa je, da prav visokih ovir v alpski ligi še ni imelo. Vsekakor sta za uvod blagodejno na trenerja Jureta Vnuka in njegove igralce delovali dve prestižni zmagi proti tekmecem z Jesenic – v poletni ligi na Bledu ter v finalu kranjskega turnirja za pokal HZS –, nato tudi v novi ligaški sezoni ni bilo pretresov. Zasedba deluje enotno in tudi dovolj samozavestno. Res pa je, da prvi dnevi resnice in ocene o trenutni moči moštva prihajajo zdaj: najprej bodo danes, ob 17.30, zmaji gostili prvake AHL, nato bodo prihodnjo soboto igrali v Podmežakli proti železarjem prvič v sezoni za točke, naslednjo domačo preizkušnjo pa bodo nato imeli v torek, 30. t. m., v Tivoliju z Vipitenom, moštvom novega slovenskega selektorja Iva Jana.

»Z vsem doslej v sezoni sem zadovoljen, res pa je, da doslej z moštvi, ki merijo na vrh AHL, še nismo igrali, zato se moramo resno pripraviti. Vem, da navijače že zdaj zanima slovenski derbi, a v mojih hokejskih mislih je za zdaj le Asiago,« je v pričakovanju današnjega tivolskega sporeda razmišljal strateg ljubljanskega moštva Jure Vnuk. Prav prihajajoče tekme mu bodo vsaj delno razkrile, če je to moštvo z izkušenimi Alešem Mušičem, Alešem Kranjcem, Gregorjem Koblarjem, Žigo Svetetom in mladim valom dovolj konkurenčno za vrh. November je namreč prvi mesec v hokejski sezoni, ko napoči čas za odhode in okrepitve ...

Preberite še:

Komentarji: