Prihodnji teden o uganki Gregorja Polončiča

Med gorenjsko falango pri ljubljanskem hokejskem moštvu ostaja Nejc Brus.
Fotografija: Žan Us je bil nazadnje adut Olimpijinih vrat, zdaj se vrača na Jesenice. FOTO: Voranc Vogel /Delo
Odpri galerijo
Žan Us je bil nazadnje adut Olimpijinih vrat, zdaj se vrača na Jesenice. FOTO: Voranc Vogel /Delo

Mirovanje na domači hokejski sceni, prav jutri bi se sicer po prvotnem koledarju sezone končalo svetovno prvenstvo skupine B v ljubljanski dvorani Tivoli, vseeno privablja pozornost med privrženci Jesenic in Olimpije, saj v obeh taborih v teh dneh pospešeno podpisujejo pogodbe z igralci za novo sezono

Tako so že odmevali prihodi novih okrepitev – Žana Usa, Žana Jezovška in Tadeja Čimžarja. Slednji se je vrnil v domovino iz Katovic na Poljskem, učenec kranjske hokejske šole bo poslej igral za Ljubljančane, k Jeseničanom pa se prav iz Tivolija vračata Us in Jezovšek. V gorenjski falangi pri Olimpiji zdaj ostaja branilec Nejc Brus, zmaji še naprej po Usovem odhodu iščejo vratarja, ozirajo se na tuje. Sicer pa pri državnih prvakih in tudi nazadnje zmagovalcih alpske lige še ni jasna zasedba strokovnega štaba, obenem še ni končnega dogovora o nadaljevanju dela pri klubu Gregorja Polončiča.

Tadej Čimžar je bil pred odhodom na Poljsko železar, v novi sezoni pa bo zmaj. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Tadej Čimžar je bil pred odhodom na Poljsko železar, v novi sezoni pa bo zmaj. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


Ta trener je sicer v zadnjih mesecih uspešno vodil Olimpijino moštvo, za naslednjo sezono so v Tivoliju pod vodstvom novega športnega direktorja Jožeta Kovača vlogo prvega trenerja podelili Ivu Janu. Polončič naj bi bodisi ostal v Janovem strokovnem štabu bodisi bi delal z eno od mlajših selekcij. Zgodba pa se je zapletla ob nenavadnem pogovoru na Hokej TV, ko je omenjeni dosedanji trener zmajev sredi oddaje zapustil svoje mesto ob mizi in prekinil sodelovanje. Pozneje nam je dejal, da je šlo za "blokado", botrovano z zelo napornim dnevom zaradi zasebnih obveznosti in bolezni v družini, po spletu so se razširile razprave, češ da so je njegovemu obnašanju botroval tudi alkohol. "Naslednji teden se bomo sestali z Gregorjem in dejansko ugotovili, zakaj je dejansko prekinil ta pogovor. O razlogih dejansko lahko le ugibamo, moramo pa uganko rešiti skupaj v miru in z ohlajenimi glavami. Sicer pa smo se odločili za Iva Jana kot prvega trenerja zlasti zaradi mednarodnih izkušenj in kilometrine, ki jo Gregor Polončič na trenerski poti še nabira. Ne skrivamo ambicioznih ciljev za sezono," nam je dejal Olimpijin športni direktor.  

Preberite še:

Komentarji: