Prijatelja Rodman in Jan v boj za končnico

 Na Jesenicah drevi (19) uvod v izločilni del AHL
Fotografija: Na sliki Marcel Rodman. Hokej Jesenice in Salzburg. Jesenice, 19. januar 2019 Foto
Odpri galerijo
Na sliki Marcel Rodman. Hokej Jesenice in Salzburg. Jesenice, 19. januar 2019 Foto

Precej slabe volje se je nabralo v tej sezoni med armado privržencev jeseniških hokejistov, toda zadnji tedni pod strop dvorane Podmežakla vračajo optimizem. Današnji večer, ob 19. uri, pa prinaša uvodni trenutek resnice v alpski ligi, prvo tekmo v seriji na dve zmagi za končnico z Vipitenom.

Nad vitranški praznik se je spustil zastor, v Zgornjesavski dolini se približuje utrip planiške prireditve, na Jesenicah se začenja Jožefov sejem, tradicionalno bogata družabna prireditev, a zares bo spet oživela hokejska Podmežakla. V taboru državnih prvakov bi si namreč težko predstavljali, da jih letos sploh ne bi bilo v končnici alpske lige ter nato v resnem boju za ubranitev domače lovorike.

Dosedanja bilanca sezone ni spodbudna, saj se morajo v četrtfinale AHL uvrstiti prek kvalifikacijskega dvoboja z Vipitenom, v pričakovanju domačega finala s tradicionalnim tekmecem iz Tivolija pa pogled v dosedanji del sezone ponuja zgolj poraze proti zeleno-belemu taboru. Še posebej boleč je bil za Podmežaklo tisti zadnji doma, ko ni niti vodstvo s 3:1 po dveh tretjinah tekme zadostovalo za končno zmagoslavje.


Pri tekmecih tudi Sotlar


Toda za razmišljanje, kako se lotiti skalpa zmajev, imajo na Jesenicah še nekaj časa, vsaj do četrtfinala končnice AHL. Kajti ni nemogoče, da bi se tako kot lani železarji in zmaji pomerili na tej ravni tekmovanja, a se morajo SIJ Acroni Jesenice seveda najprej sploh uvrstiti med izbrano osmerico v alpski ligi. Pot jih vodi prek dveh zmag z Vipitenom, moštvom iz južnotirolskega dela Italije, ki ga vodi slovenski selektor Ivo Jan. Ta je prijatelj z Marcelom Rodmanom, sedanjim strategom jeseniškega moštva, nekoč sta bila skupaj med risi, zdaj bosta tekmeca, vsak od njiju z jasno željo po uvrstitvi v četrtfinale. Med igralci Vipitena pa je tudi nekdanji železar, sicer otrok ljubljanske hokejske šole, Jure Sotlar.

Železarji so prehiteli Janovo moštvo na lestvici v zadnjem kolu rednega dela, zato bodo drevi v seriji na dve zmagi štartali na domačem ledu. Želeno vodstvo bi jih močno približalo h končnemu uspehu, samozavestni so zlasti zaradi učinkovitosti v zadnjih tednih. Rodman pa je z moštvom končno začel uresničevati strategijo zmag. In to bi kazalo potrditi tudi danes ter nato v četrtek na italijanskem ledu.

Preberite še:

Komentarji: