Prva ekipa zahoda ni dovolila presenečenja v Kopitarjevi dnevni sobi

Hokejisti Los Angeles Kings so tesno izgubili obračun z vodilno ekipo zahodne konference Calgary Flames v domačem Staples Centru (2:3).
Fotografija: Anže Kopitar se je zamislil po izenačujočem golu Calgaryja. FOTO: Harry How/AFP
Odpri galerijo
Anže Kopitar se je zamislil po izenačujočem golu Calgaryja. FOTO: Harry How/AFP

Po tem, ko so z zmago nad Ottawa Senators hokejisti Los Angeles Kings prekinili niz petih porazov, so jih z zmagovitih tirnic spet preusmerili Calgary Flames. Vodilna ekipa zahodne konference je v dvorani Staples Center sicer v peti minuti zaostala, ko je zadel Alex Iafallo, a nato do konca tretjine uprizorila preobrat, ko sta ob igri z igralcem več na ledu zadela Andrew Mangiapane in Milan Lucic. Po slabih petih minutah druge tretjine je Matthew Tkachuk povišal že na 3:1, a so se kralji vrnili v igro za vsaj točko v enem zadnjih napadov tega dela tekme, ko je zadel Alexander Edler. V napeti zadnji tretjini golov ni bilo, zmage so se tako veselili možje iz olimpijskega mesta, Anže Kopitar (dva strela) pa tokrat ni vknjižil točke v slabih 22 minutah igre.

Za Los Angeles je bil to deveti poraz po rednem delu v tej sezoni, na lestvici ostaja z 22 točkami na 12. mestu zahodne konference in šestem mestu pacifiške skupine, v kateri s 33 točkami vodi prav Calgary, ki ga sicer vodil nekdanji trener Kopitarja in druščine Darryl Sutter. Calgary je tudi prva ekipa v prvenstvu, ki je prišla do desete gostujoče zmage v sezoni. Razmerje strelov na gol je bilo 42:32 v korist Los Angelesa, ki dvakrat ni izkoristil igralca več na igrišču. Pri izkoriščanju številčne premoči so bili gosti uspešnejši, z igralcem več so dosegli dva gola, to je uspelo Mangiapaneju, ki je bil natančen že petnajstič na letošnjih gostovanjih, in Lucicu.

Tako kot Calgary ima 33 točk na zahodu tudi Minnesota Wild, ki je tokrat doma s 5:2 ugnala New Jersey Devils. To je bila že njena peta zaporedna zmaga, zanjo je najbolj zaslužen Kiril Kaprizov, v statistiko je vpisal dva gola in podajo. Med vodilnimi ekipami lige je bila uspešna tudi Florida, ki je s 7:4 premagala Buffalo in osvojila 35. točko, s katero se je na vrhu lestvice izenačila s Torontom. Do zmage se je dokopala po velikem preobratu, saj so gosti vodili s 3:0 in 4:1.

Glavno vlogo pri zasuku je imel Sam Reinhart, ki je sodeloval pri štirih golih, enega je dosegel, še trikrat pa poskrbel za podajo. Reinhart je k panterjem letos poleti prestopil prav iz Buffala, pri katerem je pred tem preživel sedem sezon. Polnega izkupička pa tokrat ni vknjižil Washington, po kazenskih strelih, edinih na četrtkovih tekmah, je doma izgubil proti Chicagu, tako da zdaj za Florido in Torontom zaostaja za točko. Aleksander Ovečkin se tokrat ni vpisal v pozitivno statistiko, zgrešil je tudi kazenski strel, na drugi strani je zvezdnik Chicaga Patrick Kane že v rednem delu zabeležill podajo, na koncu pa je svoji ekipi zagotovil zmago z edinim uspešno izvedenim kazenskim strelom.

Branilci naslova iz Tampe so s 4:2 ugnali St. Louis, Šved Victor Hedman je k temu prispeval dva gola in asistenco. V dobrih dveh minutah je najprej povedel svojo ekipo do vodstva s 3:2, nato pa razliko še povišal.

Colorado je s 4:1 zmagal v Montrealu, San Jose po podaljšku z golom Erika Karlssona 2:1 pri New York Islanders (domači, ki zdaj že igrajo v novi dvorani UBS Arena, so zabeležili deveti zaporedni poraz, a vknjižili prvo točko po 6. novembru), Boston pa 2:0 v Nashvillu. Dallas je bil uspešen pred svojimi navijači, s 3:2 je bil boljši od Columbusa, dva gola je k zmagi prispeval Jason Robertson. Carolina Hurricanes so na svojem ledu presenetljivo izgubili z Ottawo, najslabšo ekipo lige, ki je trenutno osmo ekipo aktualne sezone ugnala s 3:2.



Četrtkovi izidi:

Los Angeles Kings : Calgary Flames 2:3
(Anže Kopitar brez točke v 21:43 minute.)

Carolina Hurricanes : Ottawa Senators 2:3
Florida Panthers : Buffalo Sabres 7:4
Montreal Canadiens : Colorado Avalanche 1:4
Tampa Bay Lightning : St. Louis Blues 4:2
Washington Capitals : Chicago Blackhawks 3:4 (kazenski streli)
New York Islanders : San Jose Sharks 1:2 (podaljšek)
Minnesota Wild : New Jersey Devils 5:2
Nashville Predators : Boston Bruins 0:2
Dallas Stars : Columbus Blue Jackets 3:2

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: