Prvaki za uvod v sezono razbili Boston (VIDEO)

Hokejisti Washingtona so po lanskem naslovu prvaka tudi novo sezono v NHL začeli izjemno, Bostonu so nasuli kar sedem golov.
Fotografija: Washington je novo sezono začel silovito. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Washington je novo sezono začel silovito. FOTO: Reuters

Aktualni prvaki severnoameriške hokejske lige NHL Washington Capitals so v četrtek na najboljši možni način odprli novo sezono. Po tradicionalnem dvigu prapora v domači dvorani so z izjemno predstavo s 7:0 odpihnili z leda večne tekmece na vzhodu Boston Bruins.

Štiri mesece po tem, ko je po 44 let čakanja dvignili Stanleyev pokal, je moštvo iz ameriške prestolnice takoj pokazalo, da misli resno z obrambo naslova. Še pred začetkom tekme so v Washingtonu opravili krajšo proslavo osvojenega naslova. Superzvezdnik Aleksander Ovečkin je kot zadnji prišel iz tunela s Stanleyevem pokalom v rokah, z njim naredil krog okoli ledene ploskve, nato pa so v dvorani Capital One dvignili prapor prvakov v sezoni 2017-18.

Pod strop dvorane v Washingtonu so dvignili zmagovalni prapor. FOTO: Reuters
Pod strop dvorane v Washingtonu so dvignili zmagovalni prapor. FOTO: Reuters


V nadaljevanju je sledil prvi, zelo odločen, korak v obrambi naslova. Ovečkin je za ekipo Washingtona, ki je skoraj nespremenjena v primerjavi z lansko sezono, dosegel en gol in enkrat podal, Jevgeni Kuznecov je dvakrat zadel, Niklas Backstrom pa je trikrat podal, medtem ko je vratar Braden Holtby prvič v 18 mesecih na tekmi redne sezone zaklenil vrata. Tekme, ene od štirih na prvi večer sezone, je bilo tako rekoč konec že po 28. minutah, ko je za vodstvo s 5:0 drugič zadel Kuznecov.

V dveh kanadskih derbijih so Toronto Maple Leafs s 3:2 po golu v podaljšku na domačem ledu premagali Montreal Canadiens, Vancouver Canucks pa so s 5:2 nadigrali gostujoče Calgary Flames. Na preostali tekmi v San Joseju so gostujoči Anaheim Ducks s 5:2 premagali domačo ekipo.



Ravno San Jose bo prvi nasprotnik slovenskega asa Anžeta Kopitarja in njegovih kraljev iz Los Angelesa. Tekma se bo igrala v noči na soboto v kalifornijski prestolnici.
 

Preberite še:

Komentarji: