Prvi dan D z Madžarsko

SP v hokeju skupine B: Po treh porazih risi danes odločno po prve točke.

Objavljeno
03. maj 2019 09.00
Posodobljeno
03. maj 2019 09.19
Anže Kopitar (11) se bo s soigralci danes potrudil na vso moč za prvo zmago na tem SP. FOTO Matic Klanšek Velej/Sportida
Nur-Sultan - Hokejisti slovenske hokejske reprezentance se že dolgo niso znašli v takšni godlji kot v teh dneh letošnjega svetovnega prvenstva drugega kakovostnega razreda. Na prvih treh tekmah namreč niso osvojili niti ene točke, skupaj z Litvo so na dnu lestvice in zdaj se bodo morali boriti celo za preživetje. V primeru izpada pa bi se prvič po letu 1997 vrnili v skupino C svetovnega hokeja!

Če bi se ozrli po vsem videnem v dosedanjem delu tekmovanja v Nur-Sultanu, bi litovsko moštvo lahko označili za najslabše, tako da bi najbrž za obstanek že zadostovala zmaga risov proti hokejistom z Baltika v zadnjem nedeljskem kolu, toda v izogib kakršnimkoli nevšečnostim in preračunavanjem bo treba najprej danes (ob 15.30) ugnati Madžarsko.

Zato je popoldanska tekma zelo vidno podčrtana v slovenskem taboru, v katerem je v primerjavi s preteklostjo pogrešati več kakovostnih hokejistov, izostanki nekaterih dolgoletnih adutov so tu zelo vidni, Anže Kopitar pa zagotovo predstavlja dodano vrednost, toda po neuspešni sezoni v Los Angelesu tudi tukaj z moštvom še ni zablestel. »Toda zdaj ni več druge, na obeh tekmah moramo zmagati,« je jasen as iz NHL in zdaj tudi kapetan slovenske izbrane vrste.