Prvi poraz SŽ Olimpije v sezoni

Ljubljanski hokejisti so v derbiju alpske lige na domačem ledu ostali praznih rok proti Brunicu.
Fotografija: Olimpijini hokejisti so ves čas oblegali vrata Brunica, a čvrsta obramba gostov se ni dala. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Olimpijini hokejisti so ves čas oblegali vrata Brunica, a čvrsta obramba gostov se ni dala. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Hokejisti SŽ Olimpije so doživeli prvi poraz v tej sezoni alpske lige, tokrat kar na domačem ledu proti Brunicu z 0:1 (0:1, 0:0, 0:0). Tekma z moštvom iz doline pod znamenitim smučarskim Kronplatzem in blizu biatlonske Anterselve, je bila kot ponavadi napeta in negotova, v spominu ostaja izjemen finale končnice med moštvoma v sezoni 2018/19. Kralj tivolskega večera pa je bil tokrat vratar italijanskega moštva Keith Furlong. Zmaji so se že od prvih minut resno lotili naloge, poskušali zabiti vodilni gol, že takrat pa je omenjeni mož napovedal, da bo imel svojo veliko predstavo.

Gol odločitve je v 16. minuti zabil Meo De Lorenzo, tudi v nadaljevanju so gostitelji poskušali z vseh mogoči smeri zadeti mrežo zanesljivega Furlonga, razmerje v strelih (38:19) je bilo ob porazu zmajem v slabo tolažbo. Obenem pa se jim prav kmalu ponuja priložnost za revanšo – naslednji nastop v alpski ligi bodo imeli v soboto, pomerili pa se spet z Brunicom, a takrat na Južnem Tirolskem. 

Preberite še:

Komentarji: