Rakovec tretjič zapored na vrhu

Na zasedanju volilne skupščine hokejske zveze ni prišlo do presenečenj. 
Fotografija: Matjaž Rakovec bo tudi v naslednjem štiriletnem obdobju vodil HZS. 
Odpri galerijo
Matjaž Rakovec bo tudi v naslednjem štiriletnem obdobju vodil HZS. 

Prav nikakršnega presenečenja na zasedanju volilne skupščine Hokejske zveze Slovenije ni bilo: Matjaž Rakovec bo tudi v naslednjem štiriletnem obdobju vodil krovno organizacijo hokeja pri nas. Zdaj je tudi zelo blizu vrnitev Matjaža Kopitarja k selektorski vlogi, saj nam je prav on v včerajšnjem pogovoru potrdil, da je prvi pogoj za novi prihod na klop risov prav Rakovčeva izvolitev.

Potem ko se je razkrilo, da bo 53-letni Gorenjec edini kandidat za mesto predsednika HZS, je bilo jasno, da mu bo ta vloga pripadla tudi za naslednja štiri leta. To bo njegov tretji mandat, prvega je dobil oktobra 2010, vedno doslej pod njegovim vodstvom pa na zasedanju skupščine ni bilo prav pretiranih zapletov in prepirov. Včerajšnji občni zbor je trajal natanko 50 minut, rdeča nit je bila domala soglasna podpora Rakovčeve izvolitve (23 od 24 predstavnikov skupščine; le Rudi Hiti, prvi selektor slovenske izbrane vrste in pred tem dolgoletni reprezentant, je bil vzdržan).

Nekaj več pozornosti je ob tem pritegnil še govor Braneta Terglava, vnovič izvoljenega prvega moža nadzornega odbora, ko je poudaril, kako je hokejski šport pri nas zaradi slabe podpore države podcenjen, in predlagal predsedstvu zveze, naj se zavoljo širše prepoznavnosti bolj potrudi za ugled panoge, v kateri je Anže Kopitar med vodilnimi zvezdniki NHL, slovenska reprezentanca pa je že drugič zapored nastopila na prestižnem olimpijskem turnirju.
 

Pokalni turnir v Kranju


»Ne gre le za hokej, zavzel se bom za to, da bodo državni prvaki iz ekipnih športnih panog deležni podpore pri zaposlitvi na ministrstvu za finance, notranje zadeve in obrambo, kot je bil doslej primer najboljših iz posamičnih panog,« je ob koncu zasedanja dejal Rakovec, potrdil, da bo glede na predloge v hokejskih krogih kot tudi nekaterih dolgoletnih reprezentantov pripravil pogodbo za selektorja Matjaža Kopitarja, med cilji svojega novega mandata pa razgrnil vrnitev članske izbrane vrste v najvišji svetovni razred, tretjo uvrstitev zapored na OI (»Sicer še ni jasno, kakšen bo v prihodnje sistem kvalifikacij.«) ter postavitev vsaj ene nove ledne dvorane na Slovenskem.

Obenem so delegati skupščine izvolili tudi predsedstvo HZS, v katerem sta zdaj podpredsednika zveze Miha Butara in Domen Bucek, člani so še Dejan Kontrec, Anže Pogačar, Igor Angelovski, Gregor Purg in kot prvi mož strokovnega sveta Gorazd Drinovec. Slednji prihaja iz Kranja, kjer bodo v začetku septembra tudi odprli novo hokejsko sezono pri nas. Ob 50. rojstnem dnevu domačega HK Triglav bodo namreč prav v največjem gorenjskem mestu pripravili turnir za pokal HZS. Lovoriko bodo branili Jeseničani, ki bodo imeli v četrtek, 14. t. m., občni zbor. Zanimivo – prav na ta dan bo tudi zasedanje Olimpijine skupščine.

Komentarji: