»Raza« z zmago v rdečem oddrsal z ledu

S poslovilno tekmo zvezd na Bledu je svojo športno kariero uradno končal dolgoletni kapetan Tomaž Razingar.

Objavljeno
17. julij 2016 00.02
Tomaž Razingar
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Bled - Kariero je tudi uradno končal eden najboljših slovenskih hokejistov Tomaž Razingar. Igralec, ki je enega od vrhuncev športne poti doživel na olimpijskih igrah v Sočiju, je drsalke dokončno odložil v kot po poslovilni in dobrodelni tekmi na Bledu. Nanjo je povabil številne prijatelje in tudi tekmece na ledu, tako soigralce v reprezentanci v zadnjih sezonah kot predstavnike starejših rodov slovenskega hokeja, ko je Raza šele začenjal kariero.

Ta se je sicer končala že lani, vendarle pa je uradno končal pot danes. Njegova poslovilna tekma je imela tudi dobrodelen značaj, vse pa je bilo v znamenju devetice. Vstopnice so ljubitelji hokeja lahko kupili po simboličnih devet evrov, izkupiček pa so namenili Splošni bolnišnici Jesenice za obnovo porodniškega oddelka. Za ta namen so hokejisti, ki so sodelovali na tekmi, tudi podarili svoje drese, ljubitelji hokeja pa jih bodo lahko kupili na dobrodelni dražbi.

V Razingarjevi ekipi - na koncu je sicer ob treh zadetkih osrednjega junaka dneva izgubila proti tekmecem v rdečih dresih s 4:8, a izid tokrat seveda ni bil v ospredju - je sodeloval tudi največji slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, pa vratarja Klemen Mohorič in Luka Gračnar ter Boris Pretnar, Borut Vukčevič, Bojan Zajc, Andrej Hebar, Jan Urbas, Egon Murič, Valerij Šahraj, Sabahudin Kovačevič, Gašper Kopitar, Žiga Pance, Dejan Kontrec, Andrej Tavželj, Žiga Pavlin, Blaž Klinar.

Pri rdeči ekipi Razingarjevih prijateljev v vlogi tekmecev pa so bili vratarja Robert Kristan in Anže Ulčar, Ivo Jan, selektor Slovenije Nik Zupančič, Gregor Polončič, Aleš Kranjc, Drago Mlinarec, Marjan Manfreda, Rok Pajič, Toni Tišlar, Miha Rebolj, Boris Kunčič, Marcel Rodman, Milan Hafner, Peter Rožič, Luka Tošič, Damjan Dervarič, Mitja Sotlar in Uroš Vidmar.

Razingar je sicer v hokejskem pokoju pravzaprav že od septembra lani; v zadnjem letu se je največ posvečal družini in poslom, povsem pa na led ni pozabil. Med drugim se je skupaj z Anžetom Kopitarjem lotil tudi projekta za mlade, hokejske akademije na Bledu.

V bogati karieri je Razingar igral za Acroni Jesenice, Všetin, Pardubice, Hradec Kralove, Beljak, Ravensburg, Trojo in nazadnje za Duklo Trenčin, preizkusil pa se je tudi v severnoameriških ligah AHL in ECHL. Za Slovenijo pa je nastopil na 15 svetovnih prvenstvih, nazadnje lani v Ostravi, vrhunec pa je bil seveda olimpijski nastop v Sočiju 2014, kjer je bil tudi zastavonoša slovenske reprezentance na slavnostnem odprtju.