Razingar na poslovilni tekmi zbral 12.583 evrov

Nekdanji slovenski kapetan Tomaž Razingar je na svoji poslovilni tekmi za Splošno bolnišnico Jesenice zbral 12.583 evrov.

Objavljeno
18. julij 2016 16.48
Tomaž Razingar, hokej
M. Ž.
M. Ž.

Bled - Dolgoletni kapetan slovenske hokejske reprezentance Tomaž Razingar je v soboto na Bledu uradno končal kariero, dogodek pa je bil tudi dobrodelnega značaja, saj so zbirali denar za porodniški oddelek Splošne bolnišnice Jesenice. Končni izkupiček je 12.583 evrov.

Za tekmo v ledeni dvorani Jesenice so prodali 914 kart, na olimpijskem trgu pred dvorano so za drese iztržili 4460 evrov. Največjo ceno sta dosegla podpisana dresa Tomaža Razingarja in Anžeta Kopitarja - skupno 1200 evrov.

Tomaž Razingar je v svoji karieri igral za Acroni Jesenice, Všetin, Pardubice, Hradec Kralove, Beljak, Ravensburg, Trojo in nazadnje za Duklo Trenčin, preizkusil pa se je tudi v severnoameriških ligah AHL in ECHL. Za Slovenijo pa je nastopil na 15 svetovnih prvenstvih, nazadnje lani v Ostravi, vrhunec pa je bil seveda olimpijski nastop v Sočiju 2014, kjer je bil tudi zastavonoša slovenske reprezentance na slavnostnem odprtju.