Risi novembra v Tivoliju

Septembra najprej kot ponavadi na Bledu poletna liga, nato bo v Tivoliju še turnir za pokal HZS.
Fotografija: Robert Sabolič je že dolgo med vodilnimi slovenskimi hokejskimi reprezentanti, ni pa še jasno, pri katerem klubu bo igral v novi sezoni. FOTO: Grigory Dukor/Reuters
Odpri galerijo
Robert Sabolič je že dolgo med vodilnimi slovenskimi hokejskimi reprezentanti, ni pa še jasno, pri katerem klubu bo igral v novi sezoni. FOTO: Grigory Dukor/Reuters

Kljub zadržanosti v načrtih, ki jo je povzročil koronavirus, pri Hokejski zvezi Slovenije ne morejo sedeti križem rok. V teh dneh tako vlečejo ključne poteze glede nove sezone tako na reprezentančni sceni kot tudi klubski. 

Risi, ki so nazadnje ostali brez prvenstva skupine B na domačem ledu – pri mednarodni zvezi so pred kratkim prirediteljem iz HZS že prižgali zeleno luč za tivolsko prvenstvo spomladi 2021 –, se bodo prvič domačemu občinstvu po daljšem času predstavili v uvodnem novembrskem tednu.

Turnir v močni konkurenci Belorusije, Latvije in Francije je bil nazadnje na Bledu 2016, tokrat bo predvidoma od 4. do 8. novembra prav v prenovljeni ljubljanski dvorani, za katero bi bil to prvi reprezentančni test pred omenjenim svetovnim prvenstvom. Belorusi in Francozi so že uradno potrdili, da bi tudi v prihodnje radi sodelovali v tem novembrskem četveroboju na ledu, Latvijce pa bodo tokrat zamenjali Avstrijci. Obstaja tudi načrt B, da bi turnir vnovič pripravili v znanem gorenjskem turističnem kraju.

Domačo sezono bo, kot je že skoraj tri desetletja v navadi, odprla poletna liga, od 10. do 12. septembra na Bledu. En teden pozneje bo Tivoli kraj letošnjega pokalnega tekmovanja HZS. Najodmevnejše klubsko tekmovanje v regionalnem prostoru ICEHL (nekdanja EBEL) se bo začelo 25. septembra, en teden pozneje se bo zastor dvignil v dvoranah alpske lige, med katerimi sta na seznamu tako kot kot v prejšnji sezoni tudi Tivoli in Podmežakla. 

V načrtovanem sporedu sta moštvi Jesenic in Olimpije v skupini s podružničinima moštvoma Linza in KAC. Sprva so v vodstvu tekmovanja načrtovali drugače, tudi z močnejšimi tekmami za naša kluba, toda nadaljevanje ukrepov proti koronavirusu je preprečilo daljša potovanja in vsaj v tem uvodnem delu sezone več stikov slovenskih in italijanskih klubov. Pri HZS, kar nam je potrdil tudi njen predsednik Matjaž Rakovec, pa še naprej razmišljajo o novi obliki alpske lige z dvema kakovostnima skupinama po osem moštev, po koncu ligaškega dela pa bi imelo najboljših šest zagotovljenih končnico, za preostali dve vstopnici bi se borile štiri zasedbe: 7. in 8. iz zgodnje kakovostne skupine ter 1. in 2. iz skupine B. 

Preberite še:

Komentarji: