Risi so prepozno pokazali zobe Dancem

Slovensko hokejsko reprezentanco je ob začetku olimpijskih kvalifikacij v Oslu drago stal zaostanek z 0:3.
Fotografija: Jan Drozg (desno) je znižal zaostanek Slovenije, vendar ni prinesel zasuka. FOTO: Matic Klanšek Velej/Sportida
Odpri galerijo
Jan Drozg (desno) je znižal zaostanek Slovenije, vendar ni prinesel zasuka. FOTO: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca se je spotaknila že na prvi oviri v olimpijskih kvalifikacijah v Oslu. Poraz s 3:4 (0:3, 1:1, 2:0) proti Danski ima pomembno težo, saj se bo na OI 2022 v Pekingu uvrstil le zmagovalec turnirja, na katerem sodelujeta še Norveška in Južna Koreja.



Tekma se je rise slabo začela, saj je že po 21 sekundah moral na kazensko klop Anže Kopitar. Štiri sekunde pred iztekom kazni je mrežo Gašperja Krošlja zatresel Nikolaj Ehlers, član Winnipeg Jets v NHL in sin danskega selektorja Heinza Ehlersa, v uvodni tretjini pa so Danci dosegli še dva gola brez odgovora. Na 1:3 je ob začetku drugega dela tekme znižal Jan Drozg, a je Ehlers nemudoma povišal prednost svojega moštva.
 

Popravni izpit z Norveško


V zadnji tretjini so Slovenci zaigrali kot prerejeni, vendar po golih Jana Urbasa v 50. minuti in Mihe Verliča v 55. niso zmogli popolnega zasuka. V zadnjem delu tekme so slovenski hokejisti sprožili kar 15 strelov proti tekmčevim vratom, Danci le tri, na koncu pa je bilo razmerje v strelih proti vratom 24:21 v korist Slovenije.

Jutri ob 21. uri se bo Slovenija, ki lovi tretjo zaporedno uvrstitev na olimpijske igre po Sočiju 2014 in Pjongčangu 2018, pomerila z Norveško.

Preberite še:

Komentarji: