Risi za konec priprav premagali še Madžare

Slovenski hokejisti so na zadnji pripravljalni tekmi pred SP skupine B v Budimpešti porazili Madžarsko s 3:0.

Objavljeno
21. april 2016 00.07
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Budimpešta - Slovenska hokejska reprezentanca je na zadnji pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom skupine B gostovala v Budimpešti in s 3:0 premagala Madžarsko.

Varovancia Nika Zupančiča so tako pripravljalno obdobje sklenili s stoodstopnim izkupičkom, saj so pred tem dvakrat premagali Hrvaško in enkrat Japonsko.

Slovenija je že od začetka nakazala, da jo zanima zmaga, prvi nevaren poskus je bil strel Roka Tičarja in pozneje Jakoba Milovanoviča. Slovenski vratar Gašper Krošelj je prvič posredoval šele v sedmi minuti, a niti igre so imeli v svojih rokah še vedno Slovenci, pri katerih sta priložnosti zapravila Sabahudin Kovačević in Andrej Hebar. Pri gostiteljih je bil neuspešen Frank Banham.

V drugi tretjini je bilo razmerje moči veliko bolj izenačeno. Pri gostih sta si priložnosti priigrala Jan Urbas in Žiga Pance, Aleš Kranjc pa je ob izključitvi na domači strani zadel vratnico, ob izenačenih močeh pa je Krošelj ubranil nevaren strel Kevinu Wehrsu.

Sredi tekme je za vodstvo Slovenije poskrbel Klemen Pretnar, ki se je dobro znašel tudi v napadalni vlogi pred golom in zadel. Že pred tem zadetkom sta oba trenerja menjala vratarja, pri Sloveniji je v igro vstopil Robert Kristan. Do konca tega dela je imel priložnost še Anže Ropret.

Wehrs je na začetku zadnjega dela dobro ogrel Kristana, Ken Ograjenšek pa na drugi strani ni našel načina, da bi premagal Zoltana Hetenyia. V zadnji tretjini sta obe reprezentanci igrali zelo odprto in napadalno in priložnosti so se vrstile. Za goste so jih imeli Blaž Gregorc, Rok Tičar in Žiga Jeglič.

Pritisk Slovenije je obrodil sadove v 48. minuti, ko je po desni strani prodrl Blaž Gregorc, lepo zaposlil Žigo Panceta, ta pa je zadel za 2:0. Dve minuti pred koncem je Kristan odlično posredoval po strelu Balazsa Somogyija; 39 sekund pred koncem pa so domači vratarja potegnili niz igre. A se tveganje ni izšlo, saj je Rok Tičar ukradel plošček, nato pa zadel nebranjeno mrežo za končnih 3:0.

Slovenska reprezentanca bo sedaj odpotovala v Katovice, kjer jo v okviru svetovnega prvenstva skupine B čakajo tekme proti Japonski (23. 4.), Italiji (24. 4.), Poljski (26. 4.), Južni Koreji (27. 4) in Avstriji (29. 4.).

Pripravljalna tekma

Slovenija - Madžarska 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

(Pretnar 34., Pance 48., Tičar 60.)

Kazenske minute: Madžarska 2 (0, 2, 0), Slovenija 4 (2, 2, 0).

Slovenija: Kristan, Krošelj, Kovačevič, Kranjc, Jeglič, Tičar, Hebar, Gregorc, Repe, Pance, Verlič, Urbas, Pretnar, Vidmar, Ograjenšek, Mušič, Kuralt, Milovanovič, Ropret, Pešut, Koblar, Jezovšek.