Risi že grizli, a premalo za plen

Na uvodnem turnirju sezone v Minsku poraz slovenskih hokejistov z domačo Belorusijo.

Objavljeno
09. november 2018 21.00
Posodobljeno
09. november 2018 21.48
Luka Gračnar ni mogel preprečiti poraza. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Minsk - Tako kot na četrtkovi premieri so tudi nocoj slovenski hokejisti na uvodnem turnirju sezone izgubili z 1:4. Po latvijskem orehu je bil pričakovano tudi beloruski pretirano trd, a vtis je ostal, da se je tokrat naša izbrana vrsta predstavila v bolj konkurenčni podobi kot dan prej.

Četudi Slovenijo in Belorusijo loči precej kilometrov, je prestiž med obema hokejskima reprezentancama že prav podoben dolgoletnemu sosedskemu na ledu med našimi risi in avstrijskimi orli. Pogosto so namreč slovenski hokejisti v zadnjih letih na zelo pomembnih tekmah merili moči z beloruskimi, tako bo tudi na naslednjem SP skupine B, aprila 2019, ko bodo oboji napadali vizuma vrnitve v najvišji svetovni razred.


Po pičlih 11 sekundah


V dvorani Čižovka, sodobni, a manjši od Arene Minsk, kjer si je Slovenija pred dvema letoma priborila pot na olimpijski turnir v Pjongčang, so izbranci Iva Jana doživeli hitro hladno prho, saj so gostitelji zabili vodilni gol po pičlih 11 sekundah! Toda tokrat bliskoviti zaostanek risov ni zmedel, hitro so odgovorili z Bašičevim golom za izenačenje.

Belorusija : Slovenija 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)


Dvorana Čižovka, gledalcev 5000, sodniki Amosov, Rožkov, Zinčenko, Labzov (vsi Blr).

Strelci: 1:0 – Parfejevec (Razvadovski, Vorobej, 1), 1:1 – Bašič (2), 2:1 – Kislij (Bokun, Demkov, 24), 3:1 – Kislij (Remezov, Demkov, 30 – PP), 4:1 – Gavrus (Stepanov, Denisov, 46).

Kazenske minute: Belorusija 8, Slovenija 10..

Slovenija: Gračnar, Us; Pretnar, Štebih, Ograjenšek, Čimžar, Kuralt; Magovac, Logar, Pance, Hebar, Ropret; Selan, Planko, Zajc, Orehek, Koblar; Pem, Bašič, Kalan, Tomaževič.


V nadaljevanju si je ustvarjalna slovenska vrsta priigrala več lepih priložnosti, dejansko je igrala na višji ravni kot dan prej z Latvijo, a dolgoletni beloruski reprezentančni vratar Mihail Karnauhov se ni več dal. Naš čuvaj mreže Luka Gračnar pa poraza ni mogel preprečiti, domači so 3. gol denimo dosegli z igralcem več na ledu, Sloveniji, ki se bo danes za slovo od turnirja pomerila s Francijo (13.30), se je ponovila stara bolezen o neučinkovitosti v trenutkih številčne premoči.