Rodman: Sposobni smo premikati gore

Drevi 3. polfinalni tekmi končnice. Olimpija še korak do finala, med Jesenicami in Brunicom 1:1.
Fotografija: Jeseničani (desno Philippe Paradis) nocoj čaka tretja polfinalna tekma v Brunicu. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Jeseničani (desno Philippe Paradis) nocoj čaka tretja polfinalna tekma v Brunicu. FOTO: Mavric Pivk

Še najmanj 60 minut loči SŽ Olimpijo od uvrstitve v finale alpske lige, potem ko so zmaji zanesljivo dobili drugo tekmo v Lustenauu. Četo trenerja Jureta Vnuka v nocojšnji tretji tekmi polfinalne končnice v Tivoliju (19.15) lahko ustavijo le lastne neumnosti.

Potrditev finala prinaša najmanj pet dni umirjenega čakanja na izzivalca z upanjem, da bi to lahko bile Sij Acroni Jesenice. Gorenjci so v drugi tekmi pred domačimi navijači izenačili dvoboj proti Pustertalu v napetem podaljšku. Drevi bodo v Brunicu (20.00) – v prvi tekmi so ostali praznih rok v podaljšku – še bolj motivirani.

»V tej sezoni smo večkrat zasenčili tekmece, a nismo zmagali. Imamo pravi značaj, odnos, moč slačilnice, ki ji namenjam veliko poudarka od prihoda na trenersko klop. To je temelj velikih zmag. Tokrat smo igrali drugače kot v prvi tekmi, ko nismo bili slabi, a smo bolj narekovali ritem igre in zato zmagali. Moramo biti odločni. Moštvo je sposobno premikati gore in jih v končnici tudi premika,« je optimist trener Jeseničanov Marcel Rodman.

Napadalec Miha Brus je dodal: »Poskušamo se držati našega sistema in tako iščemo pot k zmagi. Želimo ostati zbrani in disciplinirani, kot smo bili pri zmagi.«

Preberite še:

Komentarji: