Šest točk za vzpon Jesenic in Olimpije

Uspešen večer za slovenski moštvi v alpski ligi. Ljubljančani spet na vrhu.
Fotografija: Jeseniški kapetan Andrej Tavželj je z golom in prispeval delež k zmagi proti Vipitenu. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Jeseniški kapetan Andrej Tavželj je z golom in prispeval delež k zmagi proti Vipitenu. FOTO: Roman Šipić

V Podmežaklo se je vrnila dobra volja, saj je domače moštvo po zadnjem porazu v Lustenauu osvojilo tri točke v alpski ligi z Vipitenom v sicer nenavadnem večeru, po številu napak in posledično golov daleč od hokejskih učbenikov. Že v soboto (18) bodo železarji gostili KAC II, pred vodilno Olimpijo, ki je zmagala v Kitzbühlu, pa je gostovanje v Linzu.

Končno! Tako je najzvestejše jedro 700 rednih obiskovalcev tekem alpske lige v Podmežakli dejalo nocoj. Zadnja tekma je bila namreč tu 2. novembra, najboljše igre dotlej v sezoni domači hokejisti takrat niso kronali z zmago proti Asiagu. Za povrh so izgubili z golom odločitve pičle pol minute pred koncem ...

In kar preveč se je nakopičilo takšnih nesrečnih razpletov za moštvo v sezoni, ko se je novi trener Mitja Šivic, sicer po ducatu let povratnik na domačo Gorenjsko iz Francije, temeljito lotil dela z moštvom omejenega proračuna, v katerem ni niti dovolj izkušenj niti dovolj kakovosti.

Realnost pa je takšna, da so železarji od vrha alpske lige zdaj vidno oddaljeni, toda želeno pot k zmagi so hitro začeli uresničevati s hitro doseženim vodilnim golom. Nadaljevanje je nato ponudilo že kar nenavadno učinkovit večer, zlasti v prvi tretjini so Jeseničani uprizorili tisto, kar je največkrat v tej sezoni občinstvo pogrešalo – zbranost pred vrati tekmecev z doseganjem zadetkov po odbitih ploščkih.

Toda mirnega večera v Podmežakli navzlic lepi prednosti treh golov že v 13. minuti ni bilo. Najprej so s strelom prek rame vratarja Žige Kogovška hokejisti iz Vipitena znižali, nato so se dvakrat odrezali v trenutkih številčne premoči – že je bilo 4:4!

Toda preveč hudega so ob zasukih v svojo škodo Gorenjci v tej sezoni že pretrpeli, zato tokrat njihovi odločnosti ni bilo konca. Tudi ta nenaden padec v igri jih ni strl, do konca druge tretjine so si spet priigrali prednost +3 (7:4) in si tako na stežaj odprli dveri k želeni zmagi, 7. na 16 tekmah dosedanjega sporeda sezone v AHL.

Andrej Hebar (levo; desno Olimpijin kapetan Aleš Mušič) ni bil navdušen nad igro Jesenic, toda s soigralci se je razveselil pomembne zmage. FOTO: Roman Šipić/Delo
Andrej Hebar (levo; desno Olimpijin kapetan Aleš Mušič) ni bil navdušen nad igro Jesenic, toda s soigralci se je razveselil pomembne zmage. FOTO: Roman Šipić/Delo


In tako so jo ob koncu le dočakali. »Res so zdaj pomembne tri točke, a nad takšno predstavo s spodrsljaji ne moremo biti navdušeni. Je pa tudi ta tekma potrdila izenačenost te lige, v kateri se za zmago vedno znova moraš zelo potruditi,« je strnil misli izkušeni Andrej Hebar.


 

Nove točke v Avstriji


Olimpijini hokejisti so se vrnili na vrh lestvice po svoji tekmi v smučarskem Kitzbühlu. Prav preproste naloge proti čvrsti domači ekipi niso imeli, a s hitrim vodstvom z 2:0 so tekmecem že dali vedeti, da so na Tirolsko prišli po zmago. Tako bo tudi v soboto v Linzu, nato pa še v nadaljevanju sezone, v kateri zmaji branijo lovoriko prvakov alpske lige.

Gal Koren se je v Kitzbühlu dvakrat vpisal med strelce. FOTO: Leon Vidic/Delo
Gal Koren se je v Kitzbühlu dvakrat vpisal med strelce. FOTO: Leon Vidic/Delo


Ni dvoma o tem, da tivolsko moštvo sodi v kakovostni vrh tekmovanja, pogosto je močno in psihično trdno tudi takrat, ko na ledu ne blesti. A nocoj je bilo za razred boljše od Tirolcev in si je tako zasluženo priborilo nove točke v Avstriji.

Preberite še:

Komentarji: