Sezono v NHL naj bi nadaljevali brez Anžeta Kopitarja

Odgovorni v najmočnejši hokejski ligi na svetu razmišljajo o tem, da bi prvenstvo dokončali s skrajšano končnico.
Fotografija: Hokejisti ekipe Boston Bruins s sijajnim finskim vratarjem Tuukko Raskom (na fotografiji) bi bili med tistimi osmimi moštvi, ki bi bili neposredno uvrščeni v drugi krog končnice NHL. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Hokejisti ekipe Boston Bruins s sijajnim finskim vratarjem Tuukko Raskom (na fotografiji) bi bili med tistimi osmimi moštvi, ki bi bili neposredno uvrščeni v drugi krog končnice NHL. FOTO: Usa Today Sports

Ljubljana – Vodilni možje v NHL in predstavniki združenja igralcev v najmočnejši hokejski ligi na svetu so v dveh videokonferencah razpravljali o tem, kako bi dokončali prvenstvo 24 moštev, med katerimi pa ni zasedbe Los Angeles Kings, pri kateri si kruh služi slovenski as Anže Kopitar. Vrstni red bi določili glede na odstotek točk, ki so jih imeli 12. marca, ko je pandemija novega koronavirusa prekinila sezono.

V vzhodni konferenci bi uvodni krog končnice boja za Stanleyjev pokal preskočile ekipe Boston Bruins, Tampa Bay Lightning, Washington Capitals in Philadelphia Flyers, vodilne štiri zasedbe na zahodu pa so St. Louis Blues, Colorado Avalanche, Vegas Golden Knights in Dallas Stars. Po pisanju ameriških medijev bi omenjenim moštvom do začetka izločilnih bojev (čez dober mesec dni) omogočili igranje pripravljalnega turnirja, da bi hokejisti lažje prišli v pravo formo.

Preostalih 16 ekip, po osem v vsaki konferenci, bi v končnici igralo tekme le na tri zmage. V preostalih krogih bi nato moštva igrala na štiri dobljene dvoboje. Po zdaj že znanem predlogu naj bi tekme gostili dve mesti, minile pa naj bi brez gledalcev na tribunah, so sporočili iz vodstva NHL. Kralji, ki jih kot kapetan vodi Kopitar, so že pred prekinitvijo izpadli iz boja za končnico. Ob prekinitvi so v zahodni konferenci zasedali predzadnje 14. mesto, skupno pa so bili na 28. mestu (med 31 moštvi).

Preberite še:

Komentarji: