Škoda, da turnirja ni v Salzburgu

Vratar Luka Gračnar je vesel nove preizkušnje med risi, s katerimi je odpotoval na turnir v Innsbruck.

Objavljeno
09. februar 2016 20.34
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič

Bled – Res je nekoč že Kekec prepeval o pomembnosti dobre volje, vseeno pa je toliko, kot je je bilo zaznati ob prihodu slovenskih hokejistov na reprezentančni zbor, v zahtevnem svetu profesionalnega športa nismo vajeni. Danes zjutraj bodo Zupančičevi izbranci odpotovali v Avstrijo, jutri zvečer se bodo za uvod v turnir pomerili z gostitelji.

Tekma proti avstrijski izbrani vrsti, ki je že tradicionalno prav poseben boj za sosedski prestiž, bo še zlasti zanimiva za akterje iz EBEL. Nekateri naši reprezentanti imajo prav pri klubih iz severne soseščine pomembne vloge, v tej druščini je tudi Luka Gračnar, vratar Salzburga, vodilnega in najbogatejšega kluba ter tako bržkone tudi favorita v boju za novo lovoriko. Gorenjec se seveda zaveda visokih ciljev, nikakor pa ne podcenjuje konkurence.

»Prevečkrat sem se že prepričal, kako izenačena so moštva v tej ligi. Če bi se zgolj ozrl k zgornji polovici, bi hitro ugotovil, kako močan je spet Linz, o drsalnih sposobnostih čeških hokejistov pri Znojmu ni treba prav razpredati, Dornbirn je kakovostnejši kot v preteklosti. In jasno, tudi VSV in KAC, najbrž oba udeleženca končnice iz druge polovice klubov, bosta spet izjemno čvrsta,« nam je odgovoril ob namigu o izbiri tekmeca za končnico, saj bi si prav lahko, podobno kot lani, Gračnarjevo moštvo priborilo pravico do prve izbire. Obenem je vesel, da mu zdaj o tem ni treba prav pretirano razmišljati, saj je ta teden v znamenju reprezentančnega nastopa.

Proti kateri od reprezentanc bo nastopil, si včeraj še ni bil na jasnem, selektor Nik Zupančič bo slehernemu od treh čuvajev mreže – ob Gračnarju sta na seznamu potnikov za Avstrijo še izkušeni Robert Kristan in povratnik Matija Pintarič – ponudil priložnost na eni tekmi. Seveda bi bil adut iz Salzburga vesel, če bi mu pripadla št. 1 jutri proti rdeče-belo-rdečim, a predvsem si želi, da bi podobno kot soigralci užival v slehernem dnevu turnirja: »Seveda mi je všeč, ker bodo tekme v Innsbrucku, kar je blizu mojih delodajalcev, upam pa, da bodo podoben turnir nekoč priredili tudi v Salzburgu.«

Sicer pa se bo reprezentanca danes proti tirolski metropoli odpravila z vlakom, poslej bo imela tudi svoj vagon, na katerem bo jasno označeno, da pripada slovenski hokejski izbrani vrsti. Pri tej je bilo zaznati na Bledu res dobro voljo. Potem ko se je ob zadnjih dveh poškodbah branilcev, Olimpijinega Kristijana Čepona in Blaža Gregorca, pomembnega akterja iz Pardubic na Češkem, naknadno moštvu pridružil Miha Logar, je včeraj branilske vrste okrepil še en ljubljanski zmaj, Maks Selan, danes pa je njegov soigralec Gregor Koblar zamenjal obolelega Jana Urbasa.

Tako gre v Innsbrucku pričakovati predstavitev štirih popolnih peterk slovenskega reprezentančnega hokeja, vsaj dve tretjini igralcev bo predvidoma na seznamu najpomembnejšega nastopa v sezoni 2015/16, aprilskega svetovnega prvenstva skupine B na Poljskem.