Slovaki najprej odpovedali prihod v Ljubljano, nato izstopili iz lige

Sprememba v regionalnem hokejskem tekmovanju: Bratislava izstopa iz ICEHL.
Fotografija: Hokejisti SŽ Olimpije (v zelenem) so ostali brez tekmeca v regionalnem tekmovanju. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Hokejisti SŽ Olimpije (v zelenem) so ostali brez tekmeca v regionalnem tekmovanju. FOTO: Blaž Samec

Regionalno hokejsko tekmovanje ICEHL, v katerem poveljuje lestvici SŽ Olimpija, bo imelo po novem člana manj. Po dveh smrtnih primerih v zadnjih dneh so pri Bratislavi, pri klubu iz slovaške metropole, ocenili, da ne morejo več nadaljevati tekmovalne sezone.

Zadnji dnevi so za Bratislava Capitals, edini slovaški klub v razširjeni avstrijski ligi ICEHL, zelo boleči. Najprej se je na tekmi v Dornbirnu ustavilo srce 24-letnega hokejista Borisa Sadeckega, ki ga v kliniki po nekajdnevnem umetnem spancu niso več mogli vrniti k življenju, dva dni pozneje je sledil samomor vplivnega klubskega menedžerja Dušana Paška ml. Pri priči so pri klubskem vodstvu odpovedali dve tekmi, za začetek prav petkovo v Ljubljani.

Klub bo izstopil iz tekmovanja ICEHL

V današnjem večeru pa je sledil novi korak – klub bo izstopil iz tekmovanja ICEHL. »Po tem tragičnem dogajanju, ki je prizadelo naš klub, smo se odločili predčasno končati sezono v ICEHL. O tem smo obvestili vodstvo tekmovanja, zdaj pa čakamo na uradni odgovor z Dunaja,« so zapisali v uradni izjavi bratislavskega kluba.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: