Slovenska kluba na premieri brez doseženega gola

Potem ko so v četrtek Ljubljančani izgubili v Linzu z 0:6, so Jeseničani en večer pozneje doživeli poraz v Brunicu z 0:2. Čemu v soboto brez gledalcev?
Fotografija: Večna slovenska hokejska tekmeca sta zavihala rokave za novo sezono. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Večna slovenska hokejska tekmeca sta zavihala rokave za novo sezono. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Tradicionalno vodilna slovenska hokejska kluba, Olimpija in Jesenice, sta sredi pripravljalnih dni za sezono 2022/23, prestala pa sta tudi vsak svojo uvodno tekmo. Na gostovanjih v Avstriji ter na italijanskem severu pa strelcev za slovenski moštvi ni bilo.

SŽ Olimpija je na četrtkov večer v Linzu izgubila z 0:6, nocoj pa so železarji v Brunicu – pri moštvu, ki igra v ICEHL in je tako višje rangiran od Jesenic v AHL – izgubili z 0:2.

V naši severni soseščini si sicer sledijo predstavitve moštev za novo sezono: v Beljaku, kjer bosta poslej igrala Robert Sabolič in Blaž Tomaževič, v trenerskem štabu pa ostaja Marcel Rodman, so igralce predstavili na osrednjem mestnem trgu, na Dunaju se je denimo ob vabilu javnosti na prvi trening zbralo 700 najzvestejših privržencev.

Zato je še toliko bolj nerazumljivo, da so pri ljubljanskem hokejskem klubu, edinem slovenskem v ICEHL, sobotno uvodno tivolsko tekmo sezone proti MAC iz Budimpešte zaprli za občinstvo. Premiera sezone v Podmežakli bo 2. septembra, z Jeseničani se bo takrat pomerila Cortina.

Preberite še:

Komentarji: