Slovenska risa odnesla zmago iz Tivolija

Hokej: Jeseničani zmagali pri vodilnih v AHL. Jeglič ne bo šel iz Bratislave v Zvolen.

Objavljeno
19. februar 2017 23.27
Na sliki Miha Verlič. 1. kolo EBEL, Olimpija in VSV v Ljubljani, 16. september 2016
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Ljubljana – Tivolsko dvorano je prek tisoč zvestih hokejskih zanesenjakov sinoči zapuščalo z mešanimi občutki. Olimpije tudi v tej sezoni ne bo v končnici EBEL, a je na zadnji domači tekmi za avstrijske točke tako kot nasploh v tem drugem delu sezone, zapustila zelo soliden vtis. Zmage v derbiju AHL pa so se na tujem veselili Jeseničani.

Ljubljansko moštvo uresničuje cilj drugega dela, da le ne bi sezone končalo prav na zadnjem mestu. Sinoči pa je bilo že blizu zmage po rednem delu, a ji vodstvo s 4:2 ni zadostovalo. Igro sta namreč v svoje roke vzela slovenska reprezentanta Jan Urbas in Miha Verlič, v zadnjih tednih vodilna hokejista moštva iz Beljaka. Prvi je z goloma izničil omenjeno Olimpijino prednost, učenec uspešne mariborske hokejske šole Verlič pa je v podaljšku odločil zmagovalca. Resda pa sta bili na koncu točki le v slabo tolažbo Korošcem: kot favoriti te skupine bodo ostali brez končnice.

Pred Olimpijo je še jutrišnje gostovanje v Znojmu, nato bodo misli uhajale k boju za domači lovoriki, pokalno ter za naslov prvakov, kot tudi k naslednji sezoni, v kateri ljubljansko moštvo ob predvideni denarni podpori mestne oblasti še naprej svojo prihodnost načrtuje v EBEL. Kakšno bo elitno hokejsko tekmovanje v regiji, še ni znano, v to druščino si želijo spet prebujeni in ambiciozni Jeseničani. V Gornjesavski dolini je še dolgo odmevala akcija prejšnjega tedna, ko je na tekmo AHL prišlo rekordnih 3000 gledalcev, zmago proti Asiagu so železarji zdaj nadgradili še z uspehom pri vodilnem Rittnu (2:1; 0:1, 0:0, 2:0; Berlisk, Manfreda), po sedmih kolih drugega dela so na 4. mestu v skupini z enakim številom točk kot tretjeuvrščeni Asiago.

V KHL je konec rednega dela, med slovenskimi hokejisti sta se v končnico uvrstila Jan Muršak (CSKA) in Robert Sabolič (Vladivostok), klubske sezone je konec za Roka Tičarja (Jekaterinburg) in Žigo Jegliča (Slovan). Slednjega so tako kot večino moštva vabili v slovaško extraligo, in sicer k moštvu iz Zvolena, a ponudbe ni sprejel zaradi okrevanja po lažji poškodbi, ko je nekaj zadnjih tekem v KHL igral s protibolečinskimi tabletami.