Slovenski hokejisti brez olimpijskega vizuma

Podobno kot na premieri z Danci so slovenski hokejisti tudi proti gostiteljem v Oslu slabo začeli, nato pa jih neuspešno lovili.
Fotografija: Robert Sabolič je Norvežanom zabil dva gola, toda to ni zadostovalo za želeno zmago. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Robert Sabolič je Norvežanom zabil dva gola, toda to ni zadostovalo za želeno zmago. FOTO: Leon Vidic/Delo

Sanje o tretji zaporedni uvrstitvi slovenskih hokejistov na prestižni olimpijski turnir so se razpočile kot milni mehurček. Naši risi so bili pač daleč od tiste ravni, s katero so navdušili hokejsko stroko in privržence pred tremi leti na kvalifikacijskem turnirju v Minsku ter še pred tem ob premiernem podvigu na Danskem.



Že začetek je bil prav nenavaden in je Slovencem takoj ponudil preplah: po pičlih 3 sekundah je bil zaradi prekrška izključen Jan Drozg. Slovenci so se v dveh minutah resda ubranili, toda potop je sledil le malo pozneje z dvema prejetima goloma v presledku 53 sekund. Drugi je bil sad nezbrane poteze vratarja Gašperja Krošlja, za katerega je že po prvi tekmi sledila ocena, da to ni več tisti čarodej v vratih kot pred petimi leti v Minsku. Sezona s poškodbami in zato krepko manjšim številom tekem v klubski sezoni na Češkem je opravila svoje.

Zamenjal ga je v vratih Luka Gračnar, toda sledil je nov spodrsljaj, tokrat z deležem našega vodilnega asa Anžeta Kopitarja,  sicer uradno izbranega za igralca tekme pri slovenskem moštvu. Vikingi so se branili z igralcem manj, smuknili v protinapad in zadeli za 3:0! Je to konec slovenskih upov? Vprašanje je bilo na dlani, risi so mu kmalu ponudili nikalni odgovor, saj so se v hipu približali le še na gol zaostanka. Najprej z Gregorčevim strelom od daleč, nato z natančno potezo enega najboljših med našimi na tej tekmi – Roberta Saboliča.



Toda zasuka spet ni bilo. Druga tretjina je v slovenski igri ponudila premalo dinamike in ustvarjalnosti, povrhu je Marc Zuccarello, norveški as iz NHL, izkoristil podarjeni kazenski strel, nakar so gostitelji zadeli še dvakrat in ušli na prednost +4.
Resda so se risi spet uspešno pobirali, zadeli dvakrat, toda podvig je ostal le predaleč. Kot tudi pot v olimpijski Peking. V nedeljo bodo ob 12. uri igrali za prestiž in 3. mesto s Korejci, Danska in Norveška pa bosta med seboj odločili, katera od teh dveh skandinavskih selekcij bo igrala na ZOI 2022. 

Preberite še:

Komentarji: