Slovenski hokejisti na domačem ledu v boj za elito

Slovenija bo gostila hokejsko prvenstvo divizije I prihodnje leto, na katerem bodo iskali povratek med elito. 
Fotografija: Slovenci se bodo za povratek med elito potegovali na domačem ledu, jim bo pomagal tudi Anže Kopitar? FOTO: Sportida
Odpri galerijo
Slovenci se bodo za povratek med elito potegovali na domačem ledu, jim bo pomagal tudi Anže Kopitar? FOTO: Sportida

Slovenski hokejisti bodo naslednje leto vrnitev v elitno skupino lovili na domačem ledu. Svetovno drugoligaško prvenstvo bo namreč leta 2020 v Sloveniji. Na prizorišču letošnjih bojev elite v Bratislavi bodo o prirediteljih sicer odločali v petek, a Slovenija je edini kandidat za SP divizije I (skupina A).

Namero o izvedbi SP so v hokejski zvezi Slovenije izrazili že takoj po koncu letošnjega SP v Kazahstanu, ko se Sloveniji ni uspelo uvrstiti med elito.

Do danes je bila v igri kot morebitna gostiteljica tudi Romunija z Bukarešto; po pravilih krovne zveze IIHF sicer države, ki so se šele uvrstile v določeno skupino, naj ne bi že prvo leto izvedle SP. Kot so sporočili iz HZS, pa so se Romuni umaknili, tako da se bo Slovenija na petkovih izborih prvenstev edina potegovala za tekmovanje v tem kakovostnem razredu.

Prvenstvo bo v Ljubljani, v dvorani Stožice, tako kot nazadnje, ko je leta 2012 Slovenija gostila takšno SP. Na petkovem kongresu IIHF se bodo morali vodilni iz HZS dogovoriti le še o terminu tekmovanja, saj bi Slovenci raje imeli zgodnejši začetek (letošnje SP je potekalo šele prvi teden maja).

Slovenija bo na tem SP za tekmece imela Južno Korejo in Madžarsko, ki sta tudi ostali v tej konkurenci, Romunijo, ki je prišla iz tretjeligaške skupine, ter Avstrijo in Francijo, ki sta letos izpadli iz elite.
 

Komentarji: