Slovenski hokejisti vendarle dočakali pirovo zmago

Za slovo od kvalifikacijskega turnirja za OI v Pekingu so izbranci Matjaža Kopitarja v Oslu premagali Južnokorejce.
Fotografija: Slovenski hokejisti so vendarle dosegli zmago na turnirju v Oslu. FOTO: Grigory Dukor/Reuters
Odpri galerijo
Slovenski hokejisti so vendarle dosegli zmago na turnirju v Oslu. FOTO: Grigory Dukor/Reuters

Slovenska hokejska reprezentanca je na kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Pekingu vendarle dočakala zmago. V zadnji tekmi, ki ni odločala o ničemer več, je danes v Oslu s 4:1 (0:1, 3:0, 1:0) premagala izbrano vrsto Južne Koreje.

Izbranci selektorja Matjaža Kopitarja so tako upravičili vlogo favoritov. Toda zadnjega dvoboja naši hokejisti niso začeli najbolje. Azijci so namreč ob koncu uvodne tretjine prešli v vodstvo z golom Jin-Huija Ahna. To je očitno razjezilo rise, ki so v drugi tretjini pokazali drugačen obraz ter z zadetki Žige Jegliča (31.), Roka Tičarja (33.) in Roberta Saboliča (36.) zasukali rezultat.

Pirovo zmago Slovencev, ki so pred tem izgubili tako z Danci (3:4) kot tudi z Norvežani (4:7) ter tako ostali brez vseh možnosti za uvrstitev na olimpijske igre, je petnajst sekund pred koncem tekme s strelom v prazna vrata in prvim golom na tem turnirju potrdil kapetan moštva Anže Kopitar. Zvezdnik kluba Los Angeles Kings v NHL je tako sodeloval pri vseh štirih zadetkih, saj je bil pred tem med podajalci Jegliču, Tičarju in Saboliču.

V zadnjem dvoboju turnirja se bosta ob 16. uri za olimpijsko vozovnico pomerili reprezentanci Norveške in Danske, ki imata na vrhu lestvice po dve zmagi in šest točk. V Peking vodi le prvo mesto.

Preberite še:

Komentarji: