Strele do novega strelskega rekorda v NHL

Tampa Bay Lightning s 6:3 premagala Chicago Blackhawks.
Fotografija: Hokejisti kluba Tampa Bay Lightning so nadstreljali igralce moštva Chicago Blackhawks. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Hokejisti kluba Tampa Bay Lightning so nadstreljali igralce moštva Chicago Blackhawks. FOTO: Reuters

New York – Hokejisti moštva Tampa Bay Lightning so še na peti zaporedni tekmi v NHL osvojili vsaj eno točko, potem ko so s 6:3 premagali Chicago Blackhawks. Strele so na vrata tekmecev sprožili kar 55 strelov, kar je nov klubski rekord. V drugi tretjini so streljali kar 33-krat, toliko poskusov doslej v eni tretjini ni zbrala še nobena ekipa v zgodovini najmočnejše hokejske lige na svetu. Od sezone 1997/98, od kar so streli v eni tretjini postali del uradne statistike, so imeli doslej največ strelov na gol v eni od treh tretjin igralci Dallasa, ki so oktobra lani proti Montrealu zbrali 30 poskusov.

Od 55 strelov je bilo tokrat natančnih šest, med strelce pa se je vpisalo šest različnih hokejistov. Braydon Point je ob zadetku prispeval še dve podaji, Nikita Kučerov in Victor Hedman pa sta zbrala po gol in podajo. Tampa Bay se je z dvema točkama prebila na drugo mesto vzhodne konference, za vodilnim Torontom zaostaja točko. Najuspešnejša ekipa v ligi je za zdaj Nashville, ki ima 14 točk, tri več od Tampe.

Na drugo mesto bi se lahko povzpel Anaheim, ki pa ni izkoristil priložnosti. S 4:2 ga je premagal Buffalo, ki je tako po Los Angelesu ugnal še drugega kalifornijskega predstavnika v NHL. Do točk je prišel po preobratu, saj je zaostajal z 0:2, za zasuk je najbolj zaslužen Kyle Okposo, ki je k zmagi prispeval gol in podajo. Spet se je med strelce vpisal Jeff Skinner, ki je dan poprej s trojčkom potopil Kralje slovenskega kapetana Anžeta Kopitarja.

Tudi na tretji tekmi so bili uspešnejši gosti, Calgary je namreč v Madison Square Gardnu ugnal New York Rangers. Junak tekme je bil gostujoči vratar David Rittich, ki je zbral kar 44 obramb, kar je njegov nov osebni rekord. S po dvema goloma sta se izkazala Johnny Gaudreau in Garnet Hathaway. Calgary je v gosteh moštvo iz New Yorka premagal prvič po decembru 2008.

Komentarji: