Strele vrnile udarec in ustavile Plaz

Hokejisti kluba Tampa Bay Lightning so 48 ur po visokem porazu v Denverju (0:7) pokazali povsem drugačen obraz in v finalu NHL izid v zmagah znižali na 1:2.
Fotografija: Hokejisti moštva Tampa Bay Lightning so se takole veselili zmage nad tekmeci iz Denverja. FOTO: Bruce Bennett/AFP
Odpri galerijo
Hokejisti moštva Tampa Bay Lightning so se takole veselili zmage nad tekmeci iz Denverja. FOTO: Bruce Bennett/AFP

Hokejisti moštva Tampa Bay Lightning so na tretji tekmi finala NHL pokazali povsem drugačen obraz kot nazadnje v Denverju (0:7), izkoristili prednost domače ledene ploskve in s 6:2 (2:1, 4:1, 0:0) odpravili igralce kluba Colorado Avalanche. S prepričljivim uspehom so izid v zmagah znižali na 1:2.

Dvoboj v areni Amalie so sicer bolje odprli gostje, ki so z golom Šveda Gabriela Landeskoga v deveti minuti prešli v vodstvo. Toda nato so udarile Strele, ki so z zadetki Kanadčanov Anthonyja Cirellija (14.) in Nicka Paula (22.), Čeha Ondreja Palata (15.) zasukale rezultat. Nekaj upanja je Plazu znova ob igri z igralcem več vlil Landeskog, ki je v 25. minuti približal svoje moštvo na gol zaostanka.

Patrick Maroon (levo) je trdo prijel Andrewa Cogliana. FOTO: Julio Aguilar/AFP
Patrick Maroon (levo) je trdo prijel Andrewa Cogliana. FOTO: Julio Aguilar/AFP

A že tri minute pozneje je v polno zadel kanadski zvezdnik Steven Stamkos. V nadaljevanju sta bila pred več kot 19.000 navijači v nabito polni dvorani natančna še Američan Patrick Maroon (32.) in Kanadčan Corey Perry (35.), ki sta postavila končni izid. »Kljub zaostanku se tokrat nismo ozirali na rezultat, ampak smo še naprej igrali našo igro,« je pojasnil Maroon, Stamkos pa je kot kapetan Strel pristavil: »O nas govorijo, kar hočejo, toda mi dobro vemo, kaj imamo v slačilnici. Vedeli smo, da bomo na domačem ledu zaigrali drugače, kar smo tokrat tudi pokazali. Zdaj smo se vrnili v bitko!«

Domači vratar Andrej Vasilevskij je zbral 37 obramb, pri Coloradu pa je kanadskega čuvaja mreže Darcyja Kuemperja po petih prejetih golih (iz 17 strelov) zamenjal Čeh Pavel Francouz (osem obramb).

Naslednja tekma bo na sporedu jutri ponoči (z začetkom ob 2.00 po srednjeevropskem času) spet v Tampi.

Preberite še:

Komentarji: