Švicarji ne želijo gostiti odpovedanega SP prihodnje leto

Nacionalna hokejska zveza kot razloge navaja finančno tveganje, sponzorske prihodke in težave z zavarovanjem prireditve.
Fotografija: Na lanskem SP so naslov prvaka slavili finski hokejisti. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Na lanskem SP so naslov prvaka slavili finski hokejisti. FOTO: Reuters

Lozana – Švica ne bo zaprosila, da bi leta 2021 gostila letos odpovedano svetovno prvenstvo v hokeju na ledu elitne divizije. Švicarska hokejska zveza kot osnovni razlog navaja finančno tveganje, od trajanja pandemije novega koronavirusa do sponzorskih dohodkov. Od vnovične kandidature pa jo je odvrnilo tudi dejstvo, da nobena od zavarovalnic noče zavarovati tveganja odpovedi turnirja zaradi pandemije.

»Prišli smo do trpkega spoznanja, da ne obstaja realni scenarij, da bi gostili svetovno prvenstvo,« je dejal prvi mož švicarskega hokeja Michael Rindlisbacher. Švica bi morala od 8. do 24. maja gostiti SP najvišjega ranga svetovnega reprezentančnega hokeja v Lozani in Zürichu. V skupini A bi igrale Kanada, Švedska, Češka, Nemčija, Slovaška, Danska, Belorusija in Velika Britanija, v skupini B pa Rusija, Finska, ZDA, Švica, Latvija, Norveška, Italija in Kazahstan.
 

SP 2021 sprva predvideno v Belorusiji in Latviji


Pandemija je načrte postavila na glavo. Krovna mednarodna zveza IIHF se je težko sprijaznila z odpovedjo letošnjega prvenstva. Švicarjem je nazadnje predlagala, da bi skušali prvenstvo izpeljati prihodnje leto. Leta 2021 je svetovno prvenstvo elitne divizije že predvideno v Belorusiji in Latviji.

Odpadlo je tudi drugoligaško SP v hokeju, ki bi se moralo v Ljubljani odvijati konec aprila in v začetku maja. Hokejska zveza Slovenije je pri IIHF oddala vlogo za leto 2021 in pričakuje pozitiven odgovor na junijskem kongresu. Predvideni nadomestni termin je med 25. aprilom in 1. majem 2021

Komentarji: