SŽ Olimpija v šoku: Odstopil Tomaž Vnuk

Direktor državnih prvakov in zmagovalcev alpske lige zapustil pisarno.
Fotografija: Tomaž Vnuk potrebuje nove, večje izzive. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Tomaž Vnuk potrebuje nove, večje izzive. FOTO: Mavric Pivk

Namesto da bi v hokejskem Tivoliju uživali sadove minule izjemno uspešne sezone, v kateri so osvojili lovorike v vseh treh tekmovanjih, v katerih so nastopili, in se pripravljali na nove izzive, je včeraj kot bomba odjeknila poteza alfa in omege kluba Tomaža Vnuka.

Snovalec prenovljene članske Olimpije, ki jo je v dveh sezonah dvignil iz pepela bankrotirane predhodnice do trona na domači sceni in v regionalni alpski ligi, je včeraj odstopil kot direktor kluba, pospravil svoje stvari in zapustil pisarno na Celovški 25.

Direktor Tomaž Vnuk ter trener in njegov brat Jure (zadaj), sta Olimpijo popeljala do dvojne domače krone in naslova v alpski ligi. FOTO: Tomi Lombar
Direktor Tomaž Vnuk ter trener in njegov brat Jure (zadaj), sta Olimpijo popeljala do dvojne domače krone in naslova v alpski ligi. FOTO: Tomi Lombar


Odstopno izjavo so prejeli člani upravnega odbora kluba s predsednikom Miho Butaro na čelu. Za pozorne spremljevalce dogajanja v zmajevem gnezdu Vnukova poteza ni povsem nepričakovana, čeprav lahko v Olimpiji z razlogom uživajo po šampionski sezoni in odličnih nastavkih za nadaljevanje uspešne zgodbe.
 

Nezadovoljstvo na vseh ravneh


Ni skrivnost, da 49-letni kadrovik in glavni ideolog sodobne SŽ Olimpije ni najbolj zadovoljen s položajem hokeja v Ljubljani, odnosom Hokejske zveze Slovenije, s kadrovsko podhranjeno klubsko pisarno, v kateri je bil ob najbližjih sodelavcih tako rekoč deklica za vse, in še čim.

V nadvse stresnih zadnjih dveh sezonah, ko je zastavil svoje ime ter bogato znanje in izkušnje, da je skupaj z drugimi deležniki rešil paradnega konja ljubljanskega in slovenskega hokeja, se je nabralo bremena, ki ga je zmožen prenesti malokdo.

Ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik kluba Miha Butara iz Slovenskih železnic sta pomagala Olimpijo vrniti na slovenski vrh. FOTO: Marko Feist
Ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik kluba Miha Butara iz Slovenskih železnic sta pomagala Olimpijo vrniti na slovenski vrh. FOTO: Marko Feist


Nekdanji slovenski reprezentant in živa legenda Olimpije je v novi vlogi klub izpod Rožnika po sezonah vsesplošne kalvarije pod prejšnjo vodstveno garnituro tudi v vseh pogledih spravil na zeleno vejo, v prvi vrsti zahvaljujoč Mestni občini Ljubljana in županu Zoranu Jankoviću ter Slovenskim železnicam, pa tudi drugim manjšim sponzorjem, ki so v Vnuku videli zaupanja vredno osebo v športnem in poslovnem smislu. In kar je najpomembneje: ob lovorikah so se v Tivoli vrnili tudi gledalci.
 

Na izhodu tudi trener Jure Vnuk


Olimpija se je znašla v nehvaležnem položaju. Potem ko je po naših podatkih za prihodnjo sezono že zagotovljen proračun najmanj v višini lanskega, v pisarni nenadoma ni človeka, ki bi sestavljal moštvo. Praktično vsem igralcem so s koncem sezone potekle pogodbe, tako je tudi s trenerjem Juretom Vnukom. V pisarni je ostal sekretar Dušan Lepša.

Zmaji so se pred kratkim veselili državnega naslova. FOTO: Voranc Vogel
Zmaji so se pred kratkim veselili državnega naslova. FOTO: Voranc Vogel


Ali bo predsedniku Butari iz Slovenskih železnic uspelo prepričati Tomaža Vnuka, da nadaljuje z delom v klubu v boljših razmerah, je vprašanje za milijon evrov. Pri tem je treba upoštevati, da je Vnuk vselej gleda dva tri korake naprej. Morda z odstopom pošilja sporočilo, da je napočil odločilni trenutek, ko je treba povleči odločilno potezo za večjo profesionalizacijo kluba in morebiten vstop v ligo EBEL.

V sedanjih razmerah je namreč Tomaž Vnuk že osvojil in dosegel vse, kar je možno, kot prvak po naravi pa verjetno potrebuje nove, večje izzive.

Komentarji: